Forumet - Danmakr kräver Nordpolen

Danmakr kräver Nordpolen

289 0 17
Vore visserligen skitkul att se Danmark slåss om nordpolen, men vid det här laget litar jag mer på folks kommentarer än journalisten:

Temi:

FEL FEL FEL FEL....stämmer inte alls med vad som egentligen händer. Enligt UN law of the sea act finns det en chans att Danmarks territorium sträcker sig till det område som kallas nordpolen (som förövrigt är att hav). Om en stat kan bevisa att deras territorium sträcker sig beyond 200 nautical miles så kommer FN godkänna det som deras. I och med att de har grönland finns det en chans att det är så. INGET ÄR BESLUTAT :S DET FINNS INGEN KONFLIKT.... idioter..

Spana också in:

Paranormal_Cannabis:

är danskarna brända eller,varför skulle nordpolen rätteligen tillhöra dom?


Det finns något som kallas för Un​ited Nations Convention on the Law of the Sea (UNCLOS) som säger att ett land har rätt till det havsområde som ligger inom 200 sjömil från ens gränser.

Grönland, som gränsar mot Arktis, tillhör Danmark. Vad Danmark nu menar är att marken under nordpolen är en naturlig del av Grönland (medan Ryssland hävdat samma sak för sig själva).

Den här nyheten är väl för övrigt gammal som gatan? BBC har en artikel från 2004 om det hursomhelst. Eller har jag missat något?