Forumet - Danmarks insats mot tiggeri.

Danmarks insats mot tiggeri.

10032 1 66

ghostwriter: Hörde det på radio i morse. Danmarks smarta sätt att slippa alla zigenarna som därmed måste dra vidare till Sverige. Man kan ju undra när slöfockarna som sitter och styr detta landet ska lära av danskarna? 
Tycker inte att daskarnas sätt att hantera sina tiggare  är så bra, men jag gillar skäet dom har: Enligt folketingsledamoten Trine Bramsen (S), är skälet att regeringen inte vill ge Danmark ett rykte i Europa som "gratis hotell med gratis mat".

Och detta är en bra inställning man har. Det flesta stor städer har också problem med tiggeri när det blir kriminellt och stora ligor av "tiggare" frågar om pengar.

Spana också in:


Zymba: Helt fel väg att gå. Det är inte tiggarna man ska motarbeta - det är fattigdomen som ska bekämpas. Det är ett gränsöverskridande samhällsproblem som inte kommer att lösas för att vi tar ifrån de drabbade det enda val de har; att be om hjälp.
Hur hade du tänkt dig att Danmark, Sverige och övriga Norden ska slippa tiggarna... i detta fallet zigenare från Rumänien... dvs hur hade du tänkt dig att vi ska stävja fattigdomen i Rumänien?
Det är väl inget som de Nordiska länderna har med och göra, möjligtvis EU centralt eftersom Rumänien är medlemmar i EU men betydligt mer troligt att problemet hör hemma hos Rumänien inrikespolitiskt.

ghostwriter: Hur hade du tänkt dig att Danmark, Sverige och övriga Norden ska slippa tiggarna... i detta fallet zigenare från Rumänien... dvs hur hade du tänkt dig att vi ska stävja fattigdomen i Rumänien?
"Slippa tiggarna" - det är just den här synen som är vidrig. Det är inte tiggarna vi ska "slippa", det är fattigdomen som ska bekämpas. Lösningen är alltså inte att förbjuda tiggeri, utan att pressa Rumänien. 

Zymba: "Slippa tiggarna" - det är just den här synen som är vidrig. Det är inte tiggarna vi ska "slippa", det är fattigdomen som ska bekämpas. Lösningen är alltså inte att förbjuda tiggeri, utan att pressa Rumänien.
Du läste mitt inlägg dåligt:

ghostwriter: dvs hur hade du tänkt dig att vi ska stävja fattigdomen i Rumänien?
Det är väl inget som de Nordiska länderna har med och göra, möjligtvis EU centralt eftersom Rumänien är medlemmar i EU men betydligt mer troligt att problemet hör hemma hos Rumänien inrikespolitiskt.


Zymba: Nä, jag bara reagerade på din osmakliga formulering i början av inlägget.
Tråden handlar ju Danmarks förbud mot tiggande zigenare på gator, torg och parker i Danmark och mitt inlägg var just en kommentar på Danmarks regerings positiva förbud. Det negativa blir ju att zigenarna drar vidare till Sverige.

Jag har varit ute på en roadtrip några månader under våren och bl a besökt större städer som Berlin, Hamburg, Amsterdam, Brüssel, Paris, Cannes, Saint-Tropez, Madrid, Sevilla, Rom, Athen m fl städer och antalet zigenare i samtliga städer var i princip obefintliga utan det är först när man kommer till Norden och i synnerhet i Sverige som de sitter i vart- och vartannat gatuhörn. Dvs i princip i det land som ligger längst ifrån Rumänien.
Här ligger de i sådana flockar utanför stormarknaderna som man knappt kommer ut med sin överfulla kundvagn.   Arg

ghostwriter: Tråden handlar ju Danmarks förbud mot tiggande zigenare på gator, torg och parker i Danmark och mitt inlägg var just en kommentar på Danmarks regerings positiva förbud. Det negativa blir ju att zigenarna drar vidare till Sverige.
Ja, du anser att det är positivt och jag anser att det är negativt. Förbud är inte lösningen, som sagt. Att du vill "slippa tiggare" snarare än att lösa problemet med fattigdom är vad jag vänder mig emot.

ghostwriter: Här ligger de i sådana flockar utanför stormarknaderna som man knappt kommer ut med sin överfulla kundvagn.
Ja, usch vilket problem alltså. Tänka sig. Här kommer urfattiga människor som tigger för sina liv när jag ska gå ut med mina feta matkassar!

Zymba: Ja, du anser att det är positivt och jag anser att det är negativt. Förbud är inte lösningen, som sagt. Att du vill "slippa tiggare" snarare än att lösa problemet med fattigdom är vad jag vänder mig emot.
Men du måste väl kunna skilja på ett svenskt inhemskt problem och ett problem som åligger Rumänien att lösa.
När det gäller svenska tiggare eller kanske bättre att kalla dom hemlösa, så tycker jag jävligt synd om dom. Pappa har själv hjälpt några svenska hemlösa genom att gett dom jobb för att de ska få lite inkomst och på köpet få billig arbetskraft.
Men när det gäller zigenarna från Rumänien vidhåller jag att det är ett inrikespolitiskt problem för Rumänien att lösa. Inget som ska drabba Nordens gator-, torg- och parker.

ghostwriter: När det gäller svenska tiggare eller kanske bättre att kalla dom hemlösa, så tycker jag jävligt synd om dom. Pappa har själv hjälpt några svenska hemlösa genom att gett dom jobb för att de ska få lite inkomst och på köpet få billig arbetskraft.
Detta klingar rasistiskt i mina öron. Hur kan det vara mer eller mindre synd om någon, enbart pga. ens ursprung? Hemlös som hemlös, tiggare som tiggare. De är alla utsatta, fattiga människor som bör behandlas därefter - oavsett var de kommer ifrån.

Zymba: "Slippa tiggarna" - det är just den här synen som är vidrig. Det är inte tiggarna vi ska "slippa", det är fattigdomen som ska bekämpas. Lösningen är alltså inte att förbjuda tiggeri, utan att pressa Rumänien.
Men hallå, tiggarna förstör ju stadsbilden! Stadsbilden är ju betydligt viktigare än dessa människor, det tror jag det svenska folket håller med mig om.

Mvh,
Jimmie Å