Forumet - Darwinåret 2009

Darwinåret 2009

234 0 24
I år är det 200 år sedan Darwin föddes och 150 år sedan Om arternas uppkomst publicerades. DN hyllar Darwin genom ett antal artiklar:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=872345
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=872353
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=872337

Det är så att det pirrar till lite i byxan, faktiskt, eller vad tycker ni? Det är dock lite tragiskt att somliga inte förstår logiken, skönheten och bevisen bakom evolutionsteorin och att så många totalt missförstår den. Jag hoppas, fast kanske är jag lite för positiv i dag, att 2009 kommer att utvecklas till ett år som flera upptäcker evolutionsteorin och ser den för vad den verkligen är.

Image

[love]
Det är lite konstigt att Darwin får all cred, han var ju knappast ensam om att utveckla evolutionsteorin.

Hovnarren:

Det är dock lite tragiskt att somliga inte förstår logiken, skönheten och bevisen bakom evolutionsteorin och att så många totalt missförstår den.


Jag tycker det är RIKTIGT skrämmande att folk kan bli så hjärntvättade av religiös dynga att de faktiskt förnekar fakta med så starka bevis.

Spana också in:

Synd att religiösa nutjobs försöker inkräkta på vetenskapens mark, så att säga. Samtidigt gottar de sig i allt som vetenskap har gett dem. Ironin...

Gifted:

Problemet är nog att skolan beskriver evolution som slags slump.


Jag skulle personligen även vilja se någon slags grundlig genomgång om den vetenskapliga metoden samt vad vetenskapliga teorier är i tidiga grundskolan.