Forumet - Data-beroende lillasyster

Data-beroende lillasyster

1036 1 8
Hej!
Jag vet att detta kanske är lite fånigt, men ja tyvärr är jag en sån som bryr mig om andra alldeles för mycket, vilket i längden bara blir jobbigt men aja. Har egentligen mina egna problem att kämpa med, så surt att behöva lägga ner energi på detta.. men känner ju ett ansvar för familjemedlemmar. 

Denna gången gäller det min lillasyster (som är 14 år). Hon har alltid varit "en bra unge" eller vad man ska säga haha, tills på den senaste tiden. Antar att det var puberteten som slog till eller nåt.. :P

Men iallafall, hon sitter seriöst inne jämt och spelar Minecraft och säkert fler spel. Inte nog med det, samtidigt som hon spelar sitter hon med en skärm till där hon kollar på typ streams osv.

Så ja detta gör hon heeeela tiden på helger & även kvällar under vardagar. Hon har blivit så osocial liksom. När hon väl umgås med familjen är hon allmänt otrevlig faktiskt, allra mest mot mig. Hon vill aldrig göra något, vad jag än föreslår. Hjälpa till med hushållsarbete gör hon aldrig, och tror aldrig hon gjort det heller.

Våra föräldrar verkar inte bry sig jättemycket, eller jo dom har regerat på att hon alltid sitter vid datorn men min lillasyster blir bara sur när man klagar typ. Sen är dom nog inte så insatta heller. Jag vet att jag säkert låter som en tjurig tant haha, men ärligt talat det börjar bli för mycket när ungar bara sitter framför skärmar hela tiden och spelet bara blir deras liv. Saknar tiden när hon faktiskt var social och ville göra saker. Borde man bli orolig eller? Kan hon inte bara skärpa till sig och hålla spelandet på rimlig nivå.. 
Fast grejen är ju att hon inte lyssnar och mina föräldrar är less på att tjata.

Vad ska jag göra? Eller är det bara en fas hon kommer ur snart? 

Kommentarer (5)

  1. hoppas ni förstår att de tinte är okej att säga dom sakerna som ni har gjort och att hon aldrig vill se er. och de ska ni respektera kom aldrig och hälsa på henne

  2. och tror det inte är så farligt att skrika och gapa på henne och bara ska skylla allt på henne när det är ni som har problem. Tumme ned

  3. varför är ni på henne hela tiden kan du inte låta henne vara?

  4. ni har varit så jobbiga att ha att göra med fy fan

  5. ni har bara viljat göra henne till någon annan och ljugit om henne bara för att ni själva ska verka bättre då har hon fått verka dålig istället.

Senast ändrad 29 Aug 2016, 06:32 av Onlyme_
Tråden har 8 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Meh, datorspelande är väldigt harmlöst jämfört med många andra hobbies och sysselsättningar
ja ni kanske inte förstår att ni är väldigt energi krävande att umgås med och är oförskämda och jobbiga utan att förstå det.
"Hon har sabbat så mycket roligt i vår familj genom att vara sådär sur och tråkig och inte vilja hitta på grejer." Om en person kan göra så mycket skada så är det nog troligt att det snarare är hela familjen som det finns brister inom och inte att det är endast henne. Hon kanske känner sig som det svarta fåret? Det brukar inte underlätta när andra anser att man förstör allt.

Har du frågat henner Varför hon spelar? Har du frågat hur hon mår? Har du föreslagit att ni ska testa Pokémon Go tillsammans? 


Spana också in:

Låt henne göra va hon vill det e inte ditt problem så långe hon själv mår bra 
Låt henne vara.... Skuldbelägg inte henne för att hon spelar. Tror du det gör henne gladare? Inget fel med att spela. Det är ju också en social aktivitet (om man spelar med någon)