Forumet - dator säkerhet :P

dator säkerhet :P

4505 1 30
Alltså jag har alltid någon läskig känsla av att någon tjuvkollar på mig genom webbkameran på min macbook. Kan man på något sätt kolla igenom detta på någon inställning i datorn att man inte har några spionerande personer som kan se en person framför sin dator? 

Thankful for great responses.

vincebruh:
Jag funderade på att göra det men letar efter några mer kunniga och mer enklare sätt att ändra i datorn.
Nä. Om någon är kunnig nog att hacka in i din webcam är de kunniga nog att override:a allt du ger dig in på. Tejpa är enklast. Glad Finns även smidiga små gadgets man kan köpa online som har en lucka så du kan välja att ha det öppet när du vill cama istället för att få tejpfläckar på datorn när du drar av och på.

Spana också in:


vincebruh:
Jag funderade på att göra det men letar efter några mer kunniga och mer enklare sätt att ändra i datorn.
Mjukvara kommer aldrig vara 100% säker. Oavsett vad du gör för att skydda dig kan du aldrig vara säker på att det inte går att ta sig förbi. Även om du gör allting rätt kan det alltid finnas buggar, bakdörrar eller andra säkerhetshål som kan utnyttjas för att få full kontroll av din dator.

Så vill du vara säker, täck för kameran. Förslagsvis med tejp.
Är nog större risk att någon spionerar på dig på mobilen, man accepterar så mycket nuförtiden utan läsa igenom vad man ger dem tillgång till.

Går iaf att "koppla ur" en webbkamera på laptop även om den är inbyggd, finns nog inne på skolans kontrollpanel. Avinstallera drivrutiner eller inaktivera enheten.

Annars är det bara att tejpa över.