Forumet - Datorn fastar vid användning av E:

Datorn fastar vid användning av E:

912 0 38
Ja, som rubriken lyder. Datorn hänger sig alltid då man stoppar in skivor i DVD-enheten E:. Allt fastnar och man kan inte göra något alls. Det här problemet har funnits väldigt länge, men då jag inte använt den enheten så mycket har de blivit att man inte gjort något av problemet. Men nu så används det flitigt och det är riktigt irriterande att enheten inte fungerar korrekt.

Så, vad finns det att göra för att åtgärda problemet? Har någon annan haft liknande problem som kan hjälpa till?

Spana också in:

jedish:

Eller finns det enklare sätt att ta reda på det?


Är det ett färdigbygge dvs acer/hp/dell/etc?

Att kolla om det är SATA eller PATA enklast gör du genom att ta bort chassi-sidan på din dator och kollar ifall kabeln som går till hårddiskar/cd-enhet är liten och smal eller bred och fet.

PATA;

Image

SATA;

Image
jedish:

Nej, det är inte samma. Hårddiskarna har en gemensam kabel och de två cd-enheterna har en gemensam till kortet.


Hade själv ett problem där min DVD-läsare dog vid bränning. Problemet bestod i att sladden gick via hårddisken först. Så fort jag gjorde något där hårddisken användes dog DVD-läsaren. Problemet löstes med en egen kabel till DVD-brännaren. Testa att enbart använda en DVD-läsare till din kabel och se om det blir skillnad.
fruitpunch:

Du har ingen lös cd-enhet du kan byta ut


Nej jag har tyvärr inte det.

DinGud:

Problemet bestod i att sladden gick via hårddisken först


Det är ju inte felet till min då cd enheterna och hårddiskarna har olika sladdar. Men hur menar du med att bara använda en DVD-läsare till kablen? Ha olika kablar till de olika enheterna eller?