Forumet - Datorspel eller tv-spel?

Datorspel eller tv-spel?

4805 0 80

Spana också in:

internet:

i princip alla roliga datorspelsgenrer är ju döda, och äventyrsspelet får en revival hos konsolen!!!


PC har faktiskt återupplivats, btw. Speciellt vad gäller indie-genren, men också rollspel. Grejen är att alla stora och roliga spel kommer till xbox eller ps3 också (borderlands, fallout, la noir etc) så det är inte lika värt att vara datornörd och jiddra med nya grafikkort och överklocka och sånt längre.

Vi har nått laptopgenerationen.
Mawns:

Båda är lika bra men på olika sätt (Du röstade på detta alternativ)


Son spelare tycker jag inte att det ena är bättre än det andra, det är innehållet som är det intressanta. Om spelupplevelsen däremot kräver eller förstärks av en wiimote eller kinnect så är jag totally game.

Som utvecklare föredrar jag pc pga lättare att nå ut till folk och få grejer sålda.


Dold text: Spelar bara WoW och Pokemon på DS ok
Mawns:

Grejen är att alla stora och roliga spel kommer till xbox eller ps3 också (borderlands, fallout, la noir etc) så det är inte lika värt att vara datornörd och jiddra med nya grafikkort och överklocka och sånt längre.


vet detta [crazy]

det är ytterst få pc-exklusiva spel, och de verkar inte värda. är lite bitter över att deus ex 3 ska vara bättre till pc, enligt utvecklarna själva, bara.

ang. indiespel så är de väl relativt etablerade som dlcs eller?
Miceparade:

XBox Live Indie Games är kanske den sämsta skiten som finns. Det är svindyrt att skaffa devkits och utvecklingslicenser till både ps3 och xbox.


gillar inte xbox live eftersom det kostar oförskämt mycket pengar, har bara psn att hålla mig till och är relativt nybliven ps3-ägare. + har inte pc, så har ingen koll på spelmarknaden dit. gissade bara. [crazy]
internet:

ang. indiespel så är de väl relativt etablerade som dlcs eller?


vet ej riktigt hur du menar men om vi ser på t.ex. Terraria så släpps ju det via steam, som så många andra spel, men sen så finns det ju skitnajs spel som släpps gratis t.ex. Spelunky och Cave Story. Sen så finns det en hel subkultur av art games, men de är så jävla pissiga fy fan vad arg jag blir.

Miceparade:

Det är svindyrt att skaffa devkits och utvecklingslicenser till både ps3 och xbox.


Du vet väl att det är gratis om man studerar vid universitet? Min kompis som läser i norrköping får åtminstone lägga upp spel där gratis, har för mig att han sa att det var tio licenser eller något.
Mawns:

XBox Live Indie Games


Ja och det var därför jag sa att XBLIG är skit. Det ligger så mycket crap där att den stora massan sällan ens går in och kollar. Vill man släppa sina spel som DLC till XBox gör man bäst i att sälja det på Live Arcade, och det är svindyrt.

Som indieutvecklare tjänar man generellt mer på att släppa sina grejer individuellt och marknadsföra via viral marketing genom att ställa upp i tävlingar eller åka på utställningar. Eller Steam, god bless.