Aviseringar
Rensa alla

datorvård.


Ämnesstartare

som jag kanske har skrivit tidigare så har min macbook 13 air fått en rejäl skada eller inte skada men musplattan har blivit ganska seg så jag var på eller jag befinner mig inte i Sverige nu men datorn är köpt i Sverige. iallafal jag var hos en dator eller apple som det heter och frågade om de kunde fixa detta plattproblemet. de ville kolla in i datorn och surfa runt och kola igenom hela datorn men problemet var att jag hade privatsaker i datorn och de sa att de tyvärr inte kunde fixa problemet om de inte fick komma in i datorn. så jag avbröt det men tänker tillbaka på om jag borde lämna in datorn på reparering. har ni något tips på hur jag kan låsa in alla privatsaker i en mapp och ställa in lösenord eller något? vill verkligen inte att de kollar igenom mina privatsaker även om de inte kmr göra det liksom vill vara säker.


   
Citera
Ämnesstartare

Fjant


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nibba spara sakerna någonstans då och radera dom på datorn för tillfället.


   
SvaraCitera

Jag skulle aldrig... ALDRIG... ALDRIG... lämna iväg min dator för service utan att jag först hade "säkrat" mina egna datafiler. Du har väl bara några få alternativ att viälja på lite beroende på hur mycket utrymme (MB/GB/TB) filerna tar. 

Alt 1: flytta alla filer till någon cloud storage tyo ONE DRIVE eller GOOGLE CLOUD STORAGE.

Alt 2: flytta alla filer till en extern hdd, SSD eller USB Flash Memory Drive (USB-minne).

Alt 3: Låt alla filer ligga kvar på datorn men flytta alla filerna till en nyskapad mapp på datorn och KRYPTERA denna med VERACRYPT! Hette tidigare Truecrypt men har nu vidareutvecklats till Veracrypt.


   
SvaraCitera