Forumet - Dazed's stora inspirationstrådsjävel

Dazed's stora inspirationstrådsjävel

1328 1 306
Såg nyss på mitt älskade Vad Blir Det För Mat? med Per Morberg och fick lite bränsle på en fundering jag gått omkring med ett tag. Är det inte dags att lära sig laga mat på riktigt din jävla mupp?
Vore trevligt att kunna ändå. Jag ser mig redan lite som något av en mästare när det gäller att steka på nöttkött men i övrigt är jag väldigt grön. Därför vänder jag mig nu till er för inspiration i detta kall (detta är trots allt något man vill lära sig i något slags halv hemlighet). Jag vill veta lite om riktig matlagning.

Har ni något hemligt familjerecept ni vill outa? Finns det några hemliga knep? Kanske utför man någon form av primitiv, vidskeplig folkdans medan kokar potatis Närke för att dessa ska bli välsmakande? Hur skär man egentligen så där tevekock-snabbt med en vass knivjävel och har tio fingrar kvar på händerna efteråt? Har någon här studerat Nigella Lawsons bröst irl? Om du har någon egen historia om hur du bestämt dig för att lära dig göra mat så berätta den för all del. Hjälp mig, inspirera mig era jävlar.

Med mat menar jag förstås rätter baserade på kött och kanske någon abbore man lyckats kroka emellanåt.

I övrigt så är allt matnyttigt välkommet.

Spana också in:

en lätt grej man gör i ugn för att imponera sliddjur:

skär kycklingfilé i lagom stora bitar, lägg i en ugnsform och ha på 1-1,5 dl ketchup, 1-1/5 dl sweet chilisås, svartpeppar, salt och curry, rör ihop skiten och sätt in den i ugnen (200 grader) i typ 20 min.

Ta ut allt, slå på en femma grädde rör om och ställ in skiten igen, 20 minuter typ, men man ser när grädden är lagom ihopkokad

servera skiten med ris, låter inte alls gott men man tror att det är någon jävla mästerkock som varit i farten.
Dan_the_ironman:

en lätt grej man gör i ugn för att imponera sliddjur:skär kycklingfilé i lagom stora bitar, lägg i en ugnsform och ha på 1-1,5 dl ketchup, 1-1/5 dl sweet chilisås, svartpeppar, salt och curry, rör ihop skiten och sätt in den i ugnen (200 grader) i typ 20 min.


det är äckligt med kassler.
Dan_the_ironman:

en lätt grej man gör i ugn för att imponera sliddjur:


Du förstår mina motiv så väl, det är en perfekt rätt också för det är något slags finess trots att det är ganska simpelt.

OF 5:

Jag hatar Per Moberg.


Sluta skämm ut dig människa, varför?

OF 5:

Något som är jäkla gott är dillstuvad potatis med en gryta på bra kött, champinioner eller bara riktigt skogssvamp, palsternaka och morot, Köttbuljong och rödvin


Detta låter ju helt klockrent, något du brukar göra eller?
OF 5:

Jag hatar Per Moberg.


+1


Har bra köttfärssåsrecept som min farfar fick på sitt jobb av en italienare. Men har det ej här nu, men kan ta fram det!


Jag brukar göra ugnspannkaka men känna mig rätt uhu över äggen ibland. Jättebilligt, går snabbt att tillaga och blir ofta mkt över att frysa in och ha som matlåda.
OF 5:

Ständigt återkommande typ. Nice för går att frysa in och blir fan helt ok när det är tinat igen.


Jo verkar gött, har inga problem med att skogsmulla till mig och hämta hem råvarorna i det här fallet svamp i naturen, det är bara bra det. Vill ha lite äkthet i det hela.

isola:

Har bra köttfärssåsrecept som min farfar fick på sitt jobb av en italienare. Men har det ej här nu, men kan ta fram det!


Ja för fan, utför.