Forumet - De låter inte mig byta skola!

De låter inte mig byta skola!

1329 0 3
Jag har velat byta skola i ungefär två års tid nu pga dåliga lärare. I sjuan så kände jag att jag ville byta till min kompis skola som ligger ungefär en kvart bort med buss (inte långt alls). Har även hört från vissa som har bytt från min skola till den har sagt att den är så mycket bättre. Men det var i sjuan då jag började inse att vissa utav mina lärare var riktigt dåliga. Så jag frågade mina föräldrar om jag fick byta skola men dem tyckte inte ens att det var någon idé att diskutera det. Jag tjatade och tjatade men dem sa bara nej hela tiden. Jag har förklarat för dem flera gånger hur dåliga lärarna är och har även visat hur mina betyg har sänkts termin efter termin i de ämnena dem dåliga lärarna har. Jag fick mitt betyg idag och såg att jag hade sänkts med ungefär 20 poäng. Och jag vill verkligen byta skola nu med tanke på att jag går i nian och om jag sänkts ännu mer nästa termin så finns ju chansen att jag inte får komma in på det gymnasiet jag vill gå på. Och det är absolut inte så att jag inte bryr mig om skolan och inte anstränger mig för i de andra ämnena så höjs jag. Så hur ska jag göra så att mina föräldrar låter mig byta skola så min framtid blir bättre och så jag slipper de dåliga lärarna?
hm kanske svårt att få upp betygen om man byter skola sista året, då det är svårt för lärarna att få en uppfattning av dig? å andra sidan så gäller det att nå upp till målen på papper, så det kvittar kanske med deras uppfattning även om en del tyvärr också går på känsla.

vet inte hur du ska göra med dina päron, men ett förslag är att du bokar ett möte snabbt med ansvariga lärare/din mentor, kanske någon studievägledare och eventuellt dina föräldrar. berätta var du vill komma in och säg att du kräver att de ska hjälpa dig att nå dina mål för det önskade betyget. det är därför de finns där. bra betyg är inget man föds med, man behöver verktyg.