Aviseringar
Rensa alla

De politiska ungdomsförbunden


Sarita
Ämnesstartare

Tja!
Är ni med i något politiskt ungdomsförbund, vad gör ni i så fall där, vilket är ni med i?
Kan man vara med i ett politiskt ungdomsförbund, fast man inte håller med om hela deras politik, bara för att de anordnar intressanta politiska evenemang?
Det är något jag började fundera över efter att ha snackat med en från luf.


   
Citera

Vart med i ett ungdomsförbund ett tag. Är dock inte lika aktiv längre, men i samband med val och dylikt är det inte helt ovanligt med kampanjande och i ungdomsförbundens fall sker detta mer frekvent för att värva medlemmar vilket ofta sker på gymnasium/högskolor där huvudmålgruppen finns annars har jag vart med på en del mer avslappnande sammankomster där man fikat o snackat om vad som händer osv. 

Visst kan du vara med i ett ungdomsförbund även om du inte sympatiserar fullt ut med dem, men det lär nog vara till din fördel om du åtminstone sympatiserar lite med förbundet då politiska frågor diskuteras utifrån den idéplattformen/ståndpunkten som partiet/förbundet har.


   
SvaraCitera

Jag har varit aktiv i ett ungdomsförbund. Vi går på föreläsningar, utbildningar, skolbesök och åker på resor tillsammans och även en hel del mindre möten med allmänt politikprat och håller debattövningar.


   
SvaraCitera
Ice
 Ice

Jag är inte med i något.


   
SvaraCitera

Ungdomsförbund är nog kul. Jag har dock inte vågat gå med för det känns som att man måste ha sån bra koll på allt politiskt för att bli accepterad. Hade de sänkt trösklarna och haft ännu mer fester hade jag lätt gått med 🙂


   
SvaraCitera