Forumet - De som äter frukost har lägre BMI än de som skippar frukosten.

De som äter frukost har lägre BMI än de som skippar frukosten.

2350 0 34
Hej, i nånn reklam om några frukost flingor, så säger de att de som äter frukost i genomsnitt har lägre BMI än de som skippar frukosten.
Säg att man är ganska smal och så, och säkert har för långt sånnt där BMI-grejs, är det då en bra idé att börja skippa frukosten? Eller hur menar de? [confused]
Blir man typ större, fetare och starkare och sånnt då?

Och varför snackar de alltid i t.ex reklam som att ha "lägre BMI" och "gå ner i vikt" är något possitivt? förväntar de sig att alla ska vara typ överviktiga? [confused]

Och förväntar de sig att alla som är "överviktiga" har en övervikt av fett? Kan det inte typ vara bara muskler? Och är det positivt att vara överviktig om "övervikten" består av bara muskler och inte fett? [confused]

Spana också in:

Jag tänkte också så när jag såg reklamen... Det låter ju så jävla missvisande, knappast att jag skulle gå upp i vikt av att skippa frukosten, inte en chans.

Stör mig också på hela överviktshysterin, är sjukt egentligen eftersom Sverige inte direkt är jämförbart när det gäller övervikt med länder som USA till exempel. Det hela leder bara till att folk får ÄS och skit.
SaltaKätzchen:

de som äter frukost i genomsnitt har lägre BMI än de som skippar frukosten.


det som menas med det är ju att om du äter frukost, sen lunch o sen middag blir du ju itne hungrig senare på kvällen. o det är ju på dagen man ska äta, för det man äter på dagen bränner man bort genom varnliga vardagssysslor. äter du strax innan du går o lägger dig är chansen inte lika stor att du bränner bort det.
Förstår inte heller de där riktigt visst att man ska äta typ massor med ggr/dag egentligen, men då är de ju små mål..

Mest komiskt var de ändå då en killkompis sa att man inte gick ner i vikt om man slutade äta.. då ifrågasatte jag han hur det kom sig att jag gick ner 10 kg då jag inte motionerade mer än tidigare men i stort sett slutade äta
StenenSven:

Jag tänkte också så när jag såg reklamen... Det låter ju så jävla missvisande, knappast att jag skulle gå upp i vikt av att skippa frukosten, inte en chans.


De säger inte att det fungerar enligt någon formel. De påvisar enbart ett statistiskt samband att dem som skippar frukost har högre bmi.

Att skippa frukosten i sig gör en inte tjockare nödvändigtvis, och motsatt så blir man inte smalare bara för man börjar äta frukost. Dock så är ju frukost en del av en hälsosam livstil, och de som skippar frukost kanske inte tar hand om sig på övriga fronter heller, om du fattar vad jag menar.
SaltaKätzchen:

är det då en bra idé att börja skippa frukosten? Eller hur menar de? [confused]


tror nog att det rent statistiskt sett kan se ut som att de som inte äter frukost är fetare. men det har nog mest att göra med att de som hoppar över frukosten ibland i allmänhet bryr sig mindre om vad de äter, eller har dålig koll på det. det betyder dock inte att man automatiskt blir fetare för att man bestämmer sig för att inte äta frukost, eller inte äta innan ett vist klockslag till exempel, för att man vill gå ner i vikt.[party]

SaltaKätzchen:

Och varför snackar de alltid i t.ex reklam som att ha "lägre BMI" och "gå ner i vikt" är något possitivt?


det är inget positivt att vara fet, nej. och dessutom är det betydligt lättare att gå upp i vikt om man väger för lite, än att gå ner om man väger för mycket.

SaltaKätzchen:

Och förväntar de sig att alla som är "överviktiga" har en övervikt av fett? Kan det inte typ vara bara muskler? Och är det positivt att vara överviktig om "övervikten" består av bara muskler och inte fett? [confused]


det är nog ytterst ovanligt att man har så mycket muskler att man klassas som överviktig. och de som möjligtvis skulle göra det är nog bodybuilders, och de har nog tillräckligt stor koll på sin kropp för att veta att de inte är feta utan bara har mycket muskler.
SaltaKätzchen:

Och varför snackar de alltid i t.ex reklam som att ha "lägre BMI" och "gå ner i vikt" är något possitivt? förväntar de sig att alla ska vara typ överviktiga?


Meh, hur många procent av befolkningen önskar att de vore fetare, förutom tonårspojkar med hypad ämnesomsättning förstås. [rolleyes]

Vill folk gå upp i vikt äter de nog hellre choklad än fullkornsflingor.
StenenSven:

eftersom Sverige inte direkt är jämförbart när det gäller övervikt med länder som USA till exempel. Det hela leder bara till att folk får ÄS och skit.


Vi har ungefär samma överviktskurva som USA, bara att den är 10 år bakom. D.v.s att vi är lika feta idag som amerikanerna var 2009.