Forumet - Debatt mot invandring

Debatt mot invandring

2863 0 23
Jag har fått som uppgift i skolan att genomföra en debatt MOT invandring.. att komma på olika argument som är mot. Det känns lite hårt för jag har ingen svensk bakgrund själv, men är emot massinvandring i Sverige ändå. Jag vet inte hur ja ska formulera det rätt....

Har ni ett par argument som funkar mot invandring?

Skulle vara jätte snällt!

Spana också in:

SAAB har 4000 anställda. 2008 kom det 100 000 invandrare/275 om dagen. - På 14 dagar blir det 3850 personer. - En hel SAAB fabrik alltså direkt in i arbetslösheten, vården och bidragsystemet vart 14:e dag året runt.

Sen är även invandrare överrepresenterade i alla våldsbrott.
Sheriffen:

Troligen. Har för mig dock att finska medborgare var överrepresenterade när det gäller bankrån. Är ju iofs också invandrare men räknar inte övriga nordbor som invandrare


Typiskt.. Vad jag inte förstår är varför rasister och nationalister tycker att det är "okej" när andra `scandinavier begår brott?. Och varför ni först är emot invandring men det är okej med invandrig ifrån länder ni tycker om? För att dem är blonda och blåögda, eller?
Pepparkaksgubbe:

Vad jag inte förstår är varför rasister och nationalister tycker att det är "okej" när andra `scandinavier begår brott?


Det är inte okej att skandinavier begår brott, däremot ställer jag mig väldigt tveksam till varför vi importerar brottslighet och utgifter. När man säger att invandrare är överrepresenterade kontrar ofta massinvandringsförespråkarna med att svenskar minsann också gör det(!). Det faller ju dock på eget grepp: om vi redan har svenskar som begår brott, varför då ta in fler brottslingar? Det torde väl vara det sista vi behöver.

OnT: Endast en liten del av de som kommer hit är flyktingar i ordets rätta bemärkelse. Ta upp områden som Rosengård och påtala de stora problem som nu uppstått i Malmö.
Denna artikel är guld värd. När man pratar om invandrares överrepresentation i brottsstatistiken kontrar ofta förespråkarna med att det beror på den socioekonomiska bakgrunden. Rapporten från BRÅ slår hål på denna myt. Ta gärna med att den största överrepresentationen finns bland de invandrare som faktiskt har jobb.
Ditt ess i rockärmen om dina motståndare börjar prata om humanitet är följande faktum:
Det kostar mer pengar att ta hit de människor som behöver hjälp till Sverige än det gör att hjälpa de på plats. Fråga om det är humant att 3 av 10 personer får komma till Sverige medan resten tvingas leva kvar. Poängen är att man vill hjälpa fler människor än bara ett fåtal.
Tar de upp matargument (kebab, pizza) replikera med att vi inte har alltför många italienare i landet, och ändå äter vi pasta. Kommer Zlatan-argumentet upp säger du bara att vi inte kan utgå från en individ. Om de säger något om att de som är kritiska till invandringen skulle vara outbildade bönder, fråga varför ett parti som Sd har fått mest stöd i de städer som tar emot en stor mängd invandrare.

Faktum är att det skulle förvåna mig om de kan ta upp ett enda argument som är för den massinvandring Sverige idag har. Uppdatera oss gärna om hur debatten gick!
Observator:

När man säger att invandrare är överrepresenterade kontrar ofta massinvandringsförespråkarna med att svenskar minsann också gör det(!).


Ja jag tolkar det som, men andra ord att det helt beror på individerna och inte på ens etnicitet. ? Man kan seriöst inte ha "kriminalitet" i ens dna, det är bara sjukt att tro.

Observator:

När man pratar om invandrares överrepresentation i brottsstatistiken kontrar ofta förespråkarna med att det beror på den socioekonomiska bakgrunden. Rapporten från BRÅ slår hål på denna myt. Ta gärna med att den största överrepresentationen finns bland de invandrare som faktiskt har jobb.


Haha va[surprised]? Är majoriteten verkligen folk med jobb och bra ekonomi? Vad jag tror är ändå att de som bor i förorter där majoriteten inte är etniskt svensk alltså där alla pratar sitt eget språk med alla runt och, inte får chansen att komma in i det svenska samhället och därför missuppfattar hur systemet funkar och får en dålig bild av poliser och politiker, och därför begår brott.. De nya invandrarna blir "influenced" av de som redan bor här och får en dålig uppfattning av sverige.. Och det är de som måste ändras i min åsikt iaf. Jag kankse är ute och cyklar men det är vad jag tror problemet är, jag tycker att alla borde sprida ut sig så att svenskar och invandrar är grannar. Just nu är det stoor klass skillnad mellan olika förorter i stockholm, där majoriten är svenskar bor i bättre förorter, och tvärtom.

Observator:

Det kostar mer pengar att ta hit de människor som behöver hjälp till Sverige än det gör att hjälpa de på plats


Vad menar du med "på plats"? Att det är lättare att hjälpa flyktingarna som redan är här eller att hjälpa flyktingar i sina egna hemländer med bistånd? .. Många flyktingar kommer ju hit för att dem frukar för sitt liv, inte för att de behöver lite ekonomiskt stöd. (Nu menar jag flyktingar, inte invandrare som kommer för att de har släktingar)
Pepparkaksgubbe:

Ja jag tolkar det som, men andra ord att det helt beror på individerna och inte på ens etnicitet. ? Man kan seriöst inte ha "kriminalitet" i ens dna, det är bara sjukt att tro.


Jag tror inte att brottsbenägenhet ligger i DNA, däremot tror jag att vissa personer från andra kulturer kan ha svårare att anpassa sig till vissa förhållningssätt här i Sverige.

Pepparkaksgubbe:

Haha va[surprised]? Är majoriteten verkligen folk med jobb och bra ekonomi?


Nej, men jämfört med svenskar finner man att den största överrepresentationen i brottsstatistiken finns bland invandrare som har jobb. Alltså inte majoriteten.

Pepparkaksgubbe:

jag tycker att alla borde sprida ut sig så att svenskar och invandrar är grannar. Just nu är det stoor klass skillnad mellan olika förorter i stockholm, där majoriten är svenskar bor i bättre förorter, och tvärtom.


Frågan är vad detta beror på. Varför är det så att svenskar flyttar till "bättre"? Varför måste invandrare från andra länder nödvändigtvis omges av svenskar?

Pepparkaksgubbe:

Vad menar du med "på plats"?


På plats är i närområdet, jag tror på lösningen att starta så kallade safe havens.

Pepparkaksgubbe:

Att det är lättare att hjälpa flyktingarna som redan är här eller att hjälpa flyktingar i sina egna hemländer med bistånd?


Det är ett faktum att det är billigare att hjälpa en person på detta sätt istället för att ta denne hit till Sverige, vilket leder till att samma summa pengar kan hjälpa betydligt många fler än det fåtal vi tar emot. Jag frågar igen, varför ge så få människor de privilegierna när vi kan hjälpa så många fler? Är det rättvist? Är det humant? Är det hållbart?

Pepparkaksgubbe:

Många flyktingar kommer ju hit för att dem frukar för sitt liv, inte för att de behöver lite ekonomiskt stöd.


Att hjälpa de på plats betyder inte att ge individerna en summa pengar och sedan lämna dem vind för våg. Jag tycker fortfarande att det är orättvist att vi tar hit ett mindre antal medan de andra lämnas kvar.
Tack för en hel del argument... men det finns lite som jag gärna vill kommentera.

Jag är som sagt inte Svensk trots att jag både är född och uppvuxen här. Mina föräldrar har alltså genomgått en sådan "invandring", när jag läser vissa av era kommentarer så känns det lite som att några kanske har lite fel uppfattning. Jag är som sagt inte svensk och skulle räknas som en invandrare av någon från er. Mina föräldrar arbetar, jag och min bror studerar och gör massor av det våra "svenska" kompisar gör, jag är tex mer insatt i politiken och är aktiv åt höger trots att jag inte har en svensk bakgrund. Jag har aldrig spottat, förstört eller behandlar andra illa bara för att de är "svenskar" tvärtom jag hjälper till med olika synpunkter och åsikter för politiskt för att försöka få platsen jag bor på bättre. Jag är alltså anpassad i kulturen här, dels för att min kultur inte tillåter att jag är en brottsling osv. Jag lever alltså ett aktivt liv här i Sverige samtidigt som jag delar med mig av min andra kultur, på rätt sätt!

Jag är som sagt själv mot massinvandring och tycker att det ska bli svårare att släppa in invandrare i Sverige men samtidigt inte ha något mot folk som är bra utbildade och vill dela med sig av sina bra kunskaper här. Det tycker jag ska vara rätt, men att släppa in folk hur som helst är fel..

Jag hoppas ni förstår min synpunkt och tack!
MaraboUu:

men är emot massinvandring


Jo, men då ska du ju lägga fram dina argument om just varför du tycker så. Att man t.ex. inte bör ta till massinvandring just för att samhället (egentligen) inte klarar av det rent resursmässigt osv, och så bör du kanske peka på några typer av förutsättningar som krävs för att åstadkomma en "bra" invandring. Ta utefter egna erfarenheter som dina argument?
Observator:

När man säger att invandrare är överrepresenterade kontrar ofta massinvandringsförespråkarna med att svenskar minsann också gör det(!). Det faller ju dock på eget grepp: om vi redan har svenskar som begår brott, varför då ta in fler brottslingar? Det torde väl vara det sista vi behöver.


Men alla invandrare begår ju inte brott. de stora problemet enligt mig är att vissa komuner inte vill ta emot invandrare vilket göra att vi får "dåliga" områden som te x rosengård. Om alla komuner tog emot invandrare så att vi får en "blanding" runt om i landet skulle de som kommer till Sverige ha lättare att anpassa sig.


En ganska viktig fråga att ta upp är ju oxå när slutar invandrarna vara invandrare? En kille som är född i Sverige och som inte lyckats så bra i livet och har en mamma som invandrade till Sverige som kallas fortfarade för invandrare, medans jag aldrig har hört någon kalla "Kunga barnen" för invandrare...
nikee:

Om alla komuner tog emot invandrare så att vi får en "blanding" runt om i landet skulle de som kommer till Sverige ha lättare att anpassa sig.


Vissa människor går inte att integrera, så är det bara. De kulturella motsättningarna blir för stora. Att vissa invandrare inte heller vill anpassa sig gör ju inte saken lättare.nikee:

En kille som är född i Sverige och som inte lyckats så bra i livet och har en mamma som invandrade till Sverige som kallas fortfarade för invandrare,


Vad spelar det för roll hur bra han har lyckats?
nikee:

En kille som är född i Sverige och som inte lyckats så bra i livet och har en mamma som invandrade till Sverige som kallas fortfarade för invandrare


Ganska oviktigt hur personen lyckas i livet, men det känns ganska självklart att tillhör den etnicitet som ens föräldrar tillhör, oavsett var man är född. Land ger medborgarskap, blod ger etnicitet.