Forumet - Debatt - skall Mewtwo verkligen räknas som en legendarisk Pokémon?

Debatt - skall Mewtwo verkligen räknas som en legendarisk Pokémon?

2396 0 23
Det som verkar vara det normativa för legendariska pokémon är att de har ett uråldrigt ursprung.

Mew, en av de mest kända legendariska pokémonsen, är liksom urfadern till alla pokémon, de legendariska golemserna hittas i gamla tempelruiner och för att inte tala om hela fågelgänget och de legendariska hundarna. Jag har givetvis inte koll på alla legendariska pokémons historia, men av vad jag vet så är alla "uråldriga" och därmed legender. Förutom Mewtwo.

Mewtwo uppfanns ju liksom i ett labb av Team Rocket ur rester från Mews DNA i ett försök att skapa världens mest kraftfulla Pokémon. Han rymde sedan och förstörde labbet, och att han är skapad i ett labb har gjort att han är en Pokémon som präglas av kraftfull existensångest samt av någon anledning pratar människospråk.

Men detta betyder ju även att han är långt ifrån uråldrig, liksom Ash Ketchum och hans Pikachu är ju båda äldre än Mewtwo!

Kan man verkligen räkna honom som legendarisk, när han bara är en klon av en annan legendarisk Pokémon?
Chi Huang Ti:

Nej! (Du röstade på detta alternativ)


Är dock ambivalent till det hela, han lever ju upp till vissa legendariska krav som att han är oerhört kraftfull och att det bara finns en av sitt slag. Dessutom är hans backstory en av de mest intressanta, vilket gör att han är något av en "legend".

Spana också in:

Hjärtlös:

Tänkte nog på första. Tror jag har sett fler men minns mest just den första filmen då jag kollade sönder mitt videoband.


Den första är ju klassikern! Det finns en uppföljare till den som släpptes på VHS, den är väldigt gullig och team rocket har fina dräkter.

Hjärtlös:

Den från 2010 också!?


vet ej, vilken är det? :$ alla jag har sett varit bra! de nya filmerna brukade gå på fox kids och canal + förut och såg dom då. De var nice, väldigt mysiga och fint animerade! [blush]
Chi Huang Ti:

Den första är ju klassikern! Det finns en uppföljare till den som släpptes på VHS, den är väldigt gullig och team rocket har fina dräkter.


Jag vill se alla. Pokémon-marathon, det skulle fungera bättre än sagan om ringen.

Chi Huang Ti:

vet ej, vilken är det? :$ alla jag har sett varit bra! de nya filmerna brukade gå på fox kids och canal + förut och såg dom då. De var nice, väldigt mysiga och fint animerade!


Den här. Vad bra men det är synd att vissa nya pokémon är så tråkiga, som att skaparna har tappat fantasin och mest bara gör om objekt till pokémon. Så får de lite random egenskaper.
Men kanske ska kolla på den från 2010 imorgon. Kan nog vara lite mysigt precis innan sovdags. [blush]
Maxloser:

som jag har förstått det så är inte de legendariska hundarna heller så gamla men de är skapade av o-oh är är unika liksom


oj, visste in det! har typ haft en bild av att de är typ tusen år gamla, men det känns ju mer "mytiskt" att vara skapade av en legendarisk pokémon än i ett labb av team rocket! :$

Maxloser:

vad tycker du om Arcanine förresten? den är faktiskt också legendarisk!


Tycker att den är väldigt häftigt, men hur är den legendarisk? :O Minns dock att den är med på någon tavla tillsammans med ho-oh, articuno och zapdos i ett pokécenter i en av de första avsnitten av Pokémon!
Chi Huang Ti:

Tycker att den är väldigt häftigt, men hur är den legendarisk? :O Minns dock att den är med på någon tavla tillsammans med ho-oh, articuno och zapdos i ett pokécenter i en av de första avsnitten av Pokémon!


det står i pokédex! kommer inte ihåg hur det var riktigt men kom på det bara


Chi Huang Ti:

Du borde registrera dig på pokemonforumet förresten! [blush]


kanske det hehe[blush]
Står såhär på Bulbapedia [blush]:

"While in English, all are typically grouped under the banner of "legendary", there are three distinct terms in Japanese that are used to refer to them.

One, 伝説のポケモン densetsu no Pokémon, literally "legendary Pokémon", refers to Pokémon such as Kyogre and Groudon, who are featured prominently in the legends of the Pokémon world.

A second, 幻のポケモン maboroshi no Pokémon, literally "illusory Pokémon", refers to Pokémon seen so rarely, such as Mew, that some question their very existence.

The third and newest term is 神話のポケモン shinwa no Pokémon, literally "mythical Pokémon", which refers to the Pokémon which are spoken of as the creators of the Sinnoh region."

Mewtwo verkar inte passa in i någon av de där kategorierna [sad]