Forumet - DEBATTARTIKEL MOT RASISM

DEBATTARTIKEL MOT RASISM

6722 0 7
Hej! Jag skall göra en debattartikel mot rasism i Svenska 3. Har tänkt ta tesen "Alla människor är lika mycket värda" men hittar inte riktigt några bra argument för det... Och inget motargument! Finns det någon annan bra tes? Eller vet ni några bra för och motargument? 

Isabelle.95: "Alla människor är lika mycket värda"
Man kan tycka att vissa människor är mer eller mindre värda utan att ta hänsyn till deras etnicitet.

Isabelle.95: Eller vet ni några bra för och motargument?
Argument mot rasism: rasism är misslyckat i grund och botten, det byggs på ignorans, vanföreställningar och hat, och det finns inget som helst positivt med rasism.

http://www.snotr.com/video/3726/Dave_Chappelle

Spana också in:

Det blir bättre stämning med den inställningen. Jag tror man får tänkta lite praktiskt, om du förstår. Men man kan ju förlora sitt värde. Tex om man våldtar djur. Då har man i mina ögon förlorat sitt värde.  Jag är väldigt mycket för ett öga för ett öga. Tror inte på ghanas  rökfyllda svammel. Eller jag vet inte vad jag tror. Jag är kanske primitiv. Samhället ska styras av goda men rationella människor. 

Isabelle.95: Hej! Jag skall göra en debattartikel mot rasism i Svenska 3. Har tänkt ta tesen "Alla människor är lika mycket värda" men hittar inte riktigt några bra argument för det... Och inget motargument! Finns det någon annan bra tes? Eller vet ni några bra för och motargument? 
Ett samhälle där alla är lika mycket värda är en stor del av mänsklighetens utopi. Vi lever i ett samhälle där människor värderas konstant. Rasism är något som existerar pga hat och oro i samhällsstrukturen. Åsikterna är byggda på aktuella samhällsproblem. Vi behöver något att kasta skiten på. Oavsett om man är invandrare eller vänsterextremist tycker ingen att alla är lika mycket värda. 
Inte du heller!