Forumet - Debian - Inget nätverk under realtidskärna

Debian - Inget nätverk under realtidskärna

275 0 6
Jag installerade Debian etch'n'half för ett par dagar sen. Pga problem med de nyaste realtidskärnorna kompilerade jag 2.6.18 (kom med skivan) med realtidsstöd.

Problemet är att nätverket inte kommer igång. Modulen som ska laddas in är r8169. Detta fungerar alldeles utmärkt under vaniljkärnan (fungerade vid installation), men trasslar under realtidskärnan. modprobe r8169 har ingen märkbar effekt, dmesg | grep eth ger inte

eth0: RTL8168b/8111b at 0xf881a000, 00:1d:7d:c3:b4:bf, IRQ 177
r8169: eth0: link up
r8169: eth0: link up
eth0: no IPv6 routers present


som med vaniljkärnan, inget eth dyker upp med ifconfig. Vad ska jag göra?
Är det något särskilt du behöver RT-kernel till? På senare tid har stora delar av RT-trädet migrerat till mainline, är du säker på att dina behov inte fylls där?

alter ego:

Kan ju tillägga att jag provade att installera drivrutinerna från Realteks hemsida.


Undvik dem. Senaste versionen finns alltid in-tree.
KID_IS_BACK:

Är det något särskilt du behöver RT-kernel till? På senare tid har stora delar av RT-trädet migrerat till mainline, är du säker på att dina behov inte fylls där?


Låg latens i JACK. Stort tack, ska prova med det. Som av ett mirakel verkar etchs standardkärna vara den första i vilken man integrerade realtidsfunktioner.

Spana också in:

alter ego:

Låg latens i JACK.


Du sysslar mer "seriöst" med ljud, då alltså? Personligen har jag inte mycket till övers för ljudservrar - de suger upp minne och processorkraft (PulseAudio orsakar ungefär 10 gånger så många wakeups som allting annat på burken kombinerat) och erbjuder inga egentliga fördelar för en "vanlig" användare.
KID_IS_BACK:

Du sysslar mer "seriöst" med ljud, då alltså?


Jag gör musik på datorn, och då är det trevligt att slippa 10^c xruns så fort jag startar jackd.

KID_IS_BACK:

Personligen har jag inte mycket till övers för ljudservrar - de suger upp minne och processorkraft (PulseAudio orsakar ungefär 10 gånger så många wakeups som allting annat på burken kombinerat) och erbjuder inga egentliga fördelar för en "vanlig" användare.


Pulseaudio är en total plåga, ja. Lyckligtvis slipper jag det nu när jag lämnat Ubuntu.