Forumet - december - en månad olik alla andra

december - en månad olik alla andra

4998 0 100
december skiljer sig, på ett specifikt område, från alla andra månader på året. under december får man dricka alkohol vilken dag man vill, vilken tid på dygnet man vill, utan att med någon som helst trovärdighet bli ifrågasatt av någon. vad jag syftar på är glöggdrickandet i sverige under denna högtidsmånad.

glögg kan man dricka i princip när man vill. i synnerhet när det är mörkt ute, vilket under december är i princip hela tiden. på kvällen, på natten, på eftermiddagen, och - om man är vaken - på morgonen. mitt på dagen så kan man dricka glögg om man är förmögen att vifta bort sin alkoholkonsumtion som en löst motiverad social konvention - du kanske sätter dig ner i fåtöljen med en bok, träffar någon du inte träffat på några dagar, eller vill ha något gott efter maten. du kommer, i tio fall av tio, undan med det. en anledning kan vara att glögg lika ofta som den är alkoholhaltig, faktisk lika gärna kan vara alkoholfri, och en social konvention säger i princip att det är oartigt att fråga innan man druckit av den - man vill ju inte framstå som en alkoholist. denna sedvänja fortskrider, och sprids ner mellan generationer, ett kulturarv som vi måste bevara och värna om.

så, dricker du glögg under december, eller hatar du våra fina traditioner? har ni några fina minnen av denna uråldriga tradition? tankar och funderingar?

diskutera.

Spana också in:

Leijonsparf:

så, dricker du glögg under december, eller hatar du våra fina traditioner? har ni några fina minnen av denna uråldriga tradition? tankar och funderingar?


Jag dricker massa alkoholfri glögg och extra mycket starkt te när jag fryser. Har en hatkärlek till glögg, tycker det är äckelgott på något sätt, men älskar doften och det hör julen till. Passar bäst med varma lussekatter.
Glögg, den drycken den sorgen som det brukar sägas. Det finns flera olika sorters glögg och det ser jag som anledningen till att jag förväljer alkoholfri glögg. På grund av fördelarna i att säga det valet.

Jag tycker det är bra med tradition:). Att man håller sig till traditionen och inte spruttar iväg, på väg till känslan och oron eller annat håll som kan komma. Men som sagt, det kom lite tankar nu jag dricker alkoholfri glögg:).
iosib:

jag ogillar i allmänhet traditioner som bygger på att umgås med släkt och "vänner", men jag tycker mycket om berusningsmedel, så jag brukar dricka glögg.


det är sant, det är bättre med högtider som bygger på kommersialism och materiella ting. [party]

Hampie:

Jag dricker massa alkoholfri glögg


enhimmelskdrog:

visserligen alkoholfri eftersom det faktiskt är godare


alkoholfri glögg är ju faktiskt inte helt sällan godare. men då missar man ju spriten. jag kan för övrigt tipsa om blossas saffranglögg, som nu finns på systemet. den är faktiskt sjukt jävla god, och slår lätt alkoholfri glögg av i princip alla sorter.

Rödingajävel:

Försöker dricka det men det är fan inte gott oavsett sort eller smak. Tacka vet jag en god kaffe och lite gök som normalt folk. Heja svenskfientligheten!


kanske skulle nämnt att det är en svensk tradition, och inte en skånsk. för övrigt, med "gök", menar du någon typ av starksprit, eller är det skåneslang för något narkotikaklassat preparat? om fallet är det tidigare så finns det väl inget svenskare än sprit i kaffet. det sysslar min släkt med hela tiden. eller, delar av den, i alla fall. jag själv dricker inte kaffe.
Leijonsparf:

alkoholfri glögg är ju faktiskt inte helt sällan godare. men då missar man ju spriten.


ja, det är synd. hade såklart druckit icke-alkoholfri om det hade varit gott, eftersom jag gillar sprit [blush]

Leijonsparf:

jag kan för övrigt tipsa om blossas saffranglögg, som nu finns på systemet


mmmm, får inte handla där!
Leijonsparf:

kanske skulle nämnt att det är en svensk tradition, och inte en skånsk


Exakt. För ett svenskfientligt Skåne! [party][y]

Leijonsparf:

med "gök", menar du någon typ av starksprit, eller är det skåneslang för något narkotikaklassat preparat? om fallet är det tidigare så finns det väl inget svenskare än sprit i kaffet. det sysslar min släkt med hela tiden. eller, delar av den, i alla fall. jag själv dricker inte kaffe.


Ni upplänningar dricker ju inte kaffe, ni dricker mjölk som "kan innehålla spår av kaffe". Lattegök borde ni kalla det.