Forumet - Deklarera

Deklarera

2647 0 49
Tydligen ska man ha deklarerat innan 4e maj annars kommer skattmasen och krossar knäna på en, det var rena turen att jag vart nyfiken på vad årets skatteåterbäring skulle bli så jag hann se det.
Nu vet jag inte hur de räknar men, den var då sämre än förra året, även fast jag tjänade ihop mer pengar. Arbetsgivaren har väl betalat in för lite eller nåt.

Dessutom, försöker göra avdrag för att jag cyklar till jobbet istället för att köra bil, men Sveriges äckliga lagar uppmuntrar ju till motsatsen. Det enda sättet man kan göra cykelavdraget (250:- per år, wow..) är om man överstigit 10000:- i kostnader för transport mellan arbetsplatsen och hemmet, dvs någon som cyklar 1 dag om året och kör bil resten kan göra avdraget, men inte den som cyklar varje dag. Bra tänkt där, o visa och högaktningsfulla politiker.

Någon mer än jag som blivit dubbelpenetrerad av staten och kapitalet?

Spana också in:


Tigerdrottningen:
Fick du restskatt? Jag fick mitt inbetalningskort någon gång förra sommaren men själva deklarationen kom i april.
restskatt????? vet inte ens vad dt är Rodnar jag ska betala 750 spänn av ngn anledning, antagligen pga aktievinster och så, tvingades göra dt förra året med... fattade typ inte vad dt var då hehehe så sket i dt och sen kom förseningsavgiften... ööh sen fick tbx stålarna i slutet av sommaren ändå.... så himla onödigt. blir la samma visa nu å. 
fan, har inte fått någon deklarationsblankett och enligt hemsidan finns det inte heller någon sådan när jag försöker logga in. inte konstigt, i och med att jag inte tjänat tillräckligt mycket senaste året, men jag vill ju ändå kunna se hur mycket jag kommer få tillbaka på skatten. borde ändå vara typ 6000 kronor. får jag dem i juni ändå? fattar'nte.

iosib: fan, har inte fått någon deklarationsblankett och enligt hemsidan finns det inte heller någon sådan när jag försöker logga in. inte konstigt, i och med att jag inte tjänat tillräckligt mycket senaste året, men jag vill ju ändå kunna se hur mycket jag kommer få tillbaka på skatten. borde ändå vara typ 6000 kronor. får jag dem i juni ändå? fattar'nte.
Ska du få tillbaka skatt måste du deklarera. Tror jag. Jag skulle ringa skatteverket om jag vore du.