Forumet - Dela med dig av dina plugg och antistress tips!

Dela med dig av dina plugg och antistress tips!

1867 0 62
Nu drar det ihop sig mot sommarlov, vilket är sjukt skönt! För många innebär det att det blir lite mer chill i skolan, men för många mer stress.
Just nu har vi väldigt mycket i skolan och eftersom jag är väldigt dålig på att hantera stress resulterade detta i att jag förklarade för min lärare att jag hade dödslängtan på grund av hennes prov idag, vilket jag kanske inte menade men min hjärna säger åt mig att proven är det viktigaste i hela världen..

Jag känner att jag, och säkert många andra, skulle behöva lite tips för stresshantering och hur man pluggar på bästa sätt!

Så kom igen! Vad har hjälpt er genom åren? Kan vara enkla saker.

(Och ja, jag vet att det är olika för varje individ, men just därför är det bra med massor med tips så att man kan pröva olika!)

BRAINSTORMA![party]

Spana också in:

Ett bra sätt att motivera sig är ju att det är det sista skiten man gör innan man går på lov slutar plugget. Så jag tänker just nu, har lite att styra upp innan studenten. Samtidigt tänker jag så här oxå. okej jag får offra lite tid nu och det suger ju som fan, men! Men när jag tänker tillbaka på det här senare i livet kmr jag antagligen knappt minnas det. Dom sista proven/arbetena man har nu innan man slutar är egentligen bara en liten parantes i våra liv, dom är dock oerhört viktiga då dom ofta avgör betyg osv. så lägg ner lite extra nu i slutet och tänk att du kommer få tillbaka det senare när du söker utbildning/jobb
Kan ju säga nått också!

1. ÄTA. jag måste äta när jag pluggar. Frysta hallon är underbart gott!

2. Något som jag upptäckte först idag är klassisk musik! finns ett album på spotify som heter Classic music for studying! Helt perfekt. Jätte avslappnande![smile]

+ att om man lyssnar på musik utan text så blir det inte så att sången tränger in i din hjärna och hamnar utan din mening ner i din uppsats om benproteser eller citrusfrukter eller vad det nu kan vara. Det är lätt hänt annars![no-no]
Kallestroppp:

Utnyttja skoltid så behöver du inte stressa över arbete och plugg hemma!


sant. Lektionerna finns ju av en anledning..

Men sitter man i en datorsal och läraren drar är det väldigt svårt för en människa som blir lätt beroende av tråkiga flashspel att koncentrera sig på aidssituationen i sydafrika >.<
Jag har precis satt mig ned och gjort en lista på saker som jag på ett eller annat sätt behöver få klart, sorterat efter tid det ska vara klart/vara prov. Sedan betar jag av listan. Tyvärr är mycket av det jag behöver göra stort och måste göras på dator. Stort = jobbigt. Dator= bristande uppmärksamhet. Jag medger villigt att jag är dålig.
Kallestroppp:

självdisiplin asså![y][surprised]


haha, inte min starka sida [n][crazy]Webbitch:

lista


Lista! jag är så sjukt beroende av listor! måste göra listor för att få någonting gjort! skriver listor om allt.. Typ ATT GÖRA IKVÄLL!
-platta håret.
-titta på house kl 21.
-äta
-sova

kanske ett lite väl extremt exempel men skriver nog minst en lista varje dag.
Zittam:

Antistress, inte för plugg.

Tyngre droger skall vara bra för att skriva svenska historier ifall man tappar lite fantasi. Bäst att rättstava efter dock.


I fantasi väg är det säkert bra x)
Kanske inte den metod jag skulle använda dock. Känner fortfarande mig lycklig över att ha hittat klassisk musik. det gör underverk! (har inte börjat plugga än, men kan tänka mig att det gör det...)
Samara:

Så kom igen! Vad har hjälpt er genom åren?


En metod som ofta fungerar för mig är att skriva ner sakerna som ska göras. Helt enkelt att göra en punktlista.
Om man vill utveckla metoden lite kan man gå igenom varje punkt och komma fram till vad det är man ska göra som är svårt, vilket problem man måste lösa. Jag brukar också övertala mig själv/komma fram till att problemet kommer att lösas, samt att det inte är så stort.