Forumet - Delta i ett projektarbete för att hjälpa barn och unga

Delta i ett projektarbete för att hjälpa barn och unga

1505 2 1

Jag arbetar med ett projektarbete som går ut på att skapa en broschyr färdig för utgivning i skolor och på ungdomsmottagningar. Broschyren kommer behandla ämnet missbrukande föräldrar samt beskriva hur man som barn/ungdom söker hjälp.

Det jag nu är ute efter är personliga berättelser, dessa ska dels hjälpa till att visa vad det innebär på ett mentalt och socialt plan att ha en missbrukande förälder, men mest av allt är det för att få en igenkänningsfaktor. Barnen och ungdomarna ska känna att de inte är ensamma om sina upplevelser och tankar.

Är du uppväxt med en föräldrar som missbrukat alkohol eller narkotika? Har du en vän som är uppväxt under sådana förhållanden? Vill du berätta om det och hjälpa barn och unga i samma sits?
Om du vill det så får du gärna PM:a mig, eller ännu hellre, svara här i tråden. Du kan berätta hur mycket eller hur lite du vill. Vilket material som kommer med avgör jag, det kan bli korta citat eller längre urklipp ur din berättelse. Givetvis väljer du själv om du vill vara anonym eller inte. Om du inte vill vara anonym så får du gärna även berätta din ålder.

Svårt att komma igång? Du kan utgå från följande frågor, men behöver inte begränsa dig till dem:

  • När insåg du att mamma/pappa var missbrukare? Hur påverkade det dig i skolan och socialt med vänner? Var det en hemlighet eller fanns det andra som kände till det? Hur mådde du?
  • Fick du någon hjälp? Beskriv den gärna i så fall, hur du fick den och hur du upplevde den.
  • Har du erfarenheter av socialtjänsten? Berätta gärna om dina upplevelser och tankar kring socialtjänstens arbete.
  • Om du är vän till någon annan med missbrukande föräldrar, hur upptäckte du det? Pratade du och din vän om det? Hur kände du?

Tack på förhand,
Linda