Forumet - Demonstrations/yttrandefrihet

Demonstrations/yttrandefrihet

2728 0 100
Är det korrekt att införa ett demonstrationsförbud gentemot folk som för ett antidemokratiskt budskap? T.ex nationalister? Vad kan vara för och - nackdelarna?

Jag har svårt att förstå hur folk förväntar sig rätten att yttra sig när de inte kan respektera människans lika värde då båda sakerna är fundamentala bitar för demokrati...Varför ska de ha rättigheter om de inte följer sina skyldigheter gentemot samhället?

Vad tycker ni? Vill ha så många åsikter så möjligt inför ett prov!

Spana också in:

HagnestaHill:

Yttrandefrihet - Staten ska inte lägga sig i och förbjuda åsikter. Dom ska bara snällt se på när AFA bankar skiten ur klassförrädana den 10e december i Stockholm. Vi ses på barrikaderna!


Och inte lägga sig i när folk begår brott?

Nej låt oss ha ett pöbelsamhälle där den som är mest påtänd och våldskåt bestämmer.
Jag tycker fascisterna kan få försöka demonstrera om de vill, men jag tycker inte de ska ha något polisskydd. Är de så få och så hatade att de blir bortjagade om inte polisen är där, så vill folk uppenbarligen inte ha dem på sina gator. Om tillräckligt många sympatiserar med dem så kommer de inte gå att jaga bort. Det är det absolut mest demokratiska, att låta folket rösta bort dem från våra gator! Det är extremt odemokratiskt av polisen att mot folkets vilja skydda dem. I en demokrati ska folket bestämma, inte polisen, staten och politikerna.
Rödingajäveln:

men jag tycker inte de ska ha något polisskydd.


Så vem ska ha polisskydd och vem ska inte ha det? Det blir att staten avgör iaf.

Så du anser att våld mot folk med andra åsikter än ens egna är legitimt? Ska jag få misshandla kommunister då?

Rödingajäveln:

Är de så få och så hatade att de blir bortjagade om inte polisen är där, så vill folk uppenbarligen inte ha dem på sina gator.


Så om vi jagar bort kommunister är det ok? Det var fler som röstade på SD än vänsterpartiet. Ska SD få jaga bort kommunister?
DrTeletubbie:

Vad tycker ni? Vill ha så många åsikter så möjligt inför ett prov!


Demokrati är inget självändamål. Höjden av demokrati är dock att låta folket få bestämma över vilket statsskick de vill ha själv. Ett folk ska inte behöva gå runt och dragas med ett samhälle de egentligen inte vill ha. Är folket överens om att de vill bilda en islamistisk republik någonstans borde de få göra det, det är en demokratisk seger. Bara de inte kommer dragandes med sina idéer med de som inte samtycker.
Nej. Dummaste jag har hört.

Rödingajäveln:

men jag tycker inte de ska ha något polisskydd.


Då kan vi ju lika gärna ta bort livvaktsskydd och polisbeskydd för alla politiker, inklusive Reinfeldt. Politiker kommer inte att våga gå någonstans av rädsla för att bli misshandlade/mördade av de som inte håller med dem. Är det ett sådant samhälle du vill ha?