Forumet - Demos som är bättre än slutprodukten!

Demos som är bättre än slutprodukten!

429 0 8
Hur i helvete lyckas man med att fördärva en demo? Hade stora förväntningar på ett band som heter Engel efter att ha hört denna demo för ett par år sedan:
Engel gjorde om den till:

Hur i helvete?! Är enligt mig sjukt mycket sämre!

Samma med Damien Rice demo av låten 9 Crimes.

http://www.thedopestop.com/2010/07/damien-rice-9-crimes-demo.html (Hittade ej på tuben då WMG är gay, men går att lyssna på den här).

Slutprodukt

Någon som har fler exempel där demon är bättre än slutprodukten?
Såg Engel live för kanske 4 år sedan, somnade på första raden. Nu var jag iofs trött, men så tråkigt var bandet ändå.

Budolicious:

alla vägar har sitt pris


Tycker faktiskt albumversionen är bättre än demon. Ingen av dem är dåliga, men gillar albumversionen bättre. Mjukare ljud.

Nina Rochelle's demolåt Hororna i Malmö har iofs inte gjorts i studioversion, men den är bättre än allt annat som bandet gjort på sina album så det kanske räknas.

Spana också in:

en vanligt förekommande sak inom musikindustrin är att skivbolagsfolk får en produktionsdemo, ger grönt ljus för produktionen, och ett halvår senare får ett promoex av slutprodukten, och anmärker på att demon var bättre. detta är lite regel snarare än undantag, och beror på att de vant sig vid hur det "ska" låta. kvalitet är långt ifrån alltid en faktor. detta är anledningen till att vissa band/producenter osv inte låter folk lyssna på ofärdiga versioner/produktioner.

ett uppenbart undantag är kent - din skugga. den är rent objektivt sett bättre på demon.