Forumet - Den bruna högern

Den bruna högern

2248 0 51
Nu har Alliansen lagt ännu ett förslag om övervakning (vad blir det nu? 4e, 5e? Har slutat räkna). Den här gången är det fackföre​​​​ningarnas medlemmar man vill registrera.

Jag blir ärligt talat förvånad över hur löjligt tydlig utveckling det här är. Först kommer lagar som ska övervaka Internet-användning på olika sätt (FRA-lagen och IPRED), sen kommer saker som att polisen ska ha tillgång till PKU-registret, ACTA, Stockholmspr​​​​ogrammet, \\​"​sv​e​nsk-kontrakt\\\" för asylsökande och telekompaketet (som bl.a. Piratpartiets käre Rickard Engström röstade FÖR. Visar ju tydligt hur viktig integriteten var för liberalerna) som ytterligare utökar övervakningen och kontrollen, och nu ska man även börja registrera folk som anslutit sig till facken.

Först ger man sig på ett av de få frirum vi har (privategendomen är tydligen viktigare än vår kollektiva frihet), sen ska privategendomen bli så viktig att man får söka igenom våra mp3-spelare efter upphovsrättsskyddat material, polisen ska ha tillgång till vårt DNA, gränskontrollerna ska stärkas, asylklimatet ska hårdna, invandrarna ska skriva kontrakt som de födda innanför muren slipper, osv. Fort Europa ska befästas ytterligare och varken de utanför eller vi innanför ska tro att vi ha något att säga till om. Nu ska man dessutom slå mot facken och börja registrera medlemmarna. Facken har historiskt varit en av de första sakerna för en brun höger att slå mot så det är allt annat än förvånande. Tror knappast att registreringen är den enda attacken vi kommer få se mot facken inom den närmaste tiden.

Vad tycker UM? Är den privata egendomen verkligen grunden till frihet som liberalerna påstår när den i många fall allt tydligare ställer sig i vägen för andra friheter? Vad tycker vi allmänt om att högern blivit allt öppnare med sin brunhet? Vad tycker vi om registreringen av fackligt anslutna? Vad kommer det leda till i förlängningen? Vad blir nästa steg mot Kontrollsamhället?

(Vet att det blev lite rörigt, har druckit alldeles för mycket kaffe så blame the drugs och håll er till ämnet istället för att gnälla på det. Tack)

Spana också in:

Chryseus:

Helt ärligt. Vem bryr sig? Vill de föra register över fackets registrerade medlemmar så får de gärna göra det för mig. Det går inte direkt att jämföra detta förslaget med vare sig IPRED eller FRA.

Är du mot folkbokföring också? Äktenskapsregistrering?


Jag är emot ofrivillig registrering, särskilt statlig sådan. Ett statligt register över fackligt anslutna är dessutom ett allvarligt hot då facken är ideella föreningar till för att skydda arbetarklassen. Om arbetsköparna skulle få tillgång till ett sådant register, vilket de kommer få nästan omedelbart, kan det få enorma konsekvenser. Facken måste kunna stå fria från statligt inflytande och kontroll för att kunna fungera som de ska, lägger sig staten i är det ett direkt angrepp mot arbetarklassen möjligheter till att föra klasskamp. Särskilt med tanke på att detta inte kommer vara första och sista attacken mot facken.

Jag jämförde inte med FRA, IPRED eller någon annan lag, jag räknade bara upp olika exempel på den ökande kontrollen och registreringen i samhället till följd av högerpolitiken som förs. En av dessa kan vara mer hotfull mot vissa medan den kan vara mindre mot andra, det är ju högst subjektivt.
Bash a Brat:

Jag är emot ofrivillig registrering, särskilt statlig sådan.


Det är nu dags att vara realist för en gångs skull och se till dagens samhälle och hur det fungerar. Är du fortfarande mot te x Folkbokföring då?

Bash a Brat:

Om arbetsköparna skulle få tillgång till ett sådant register, vilket de kommer få nästan omedelbart, kan det få enorma konsekvenser. Facken måste kunna stå fria från statligt inflytande och kontroll för att kunna fungera som de ska, lägger sig staten i är det ett direkt angrepp mot arbetarklassen


Nu är det visserligen så att dagens svenska stat inte är som dina röda kommunistvänner var i sovjetstaterna. Om du är rädd för att det ska bli som när Solidaritet förbjöds så borde du vara mer orolig för vad du och arbetarklassen står för.
Chryseus:

Om du är rädd för att det ska bli som när Solidaritet förbjöds så borde du vara mer orolig för vad du och arbetarklassen står för.


det argumentet var löjligt på så många nivåer att jag blir orolig för din mentala hälsa. ingen vill ha ett nytt sovjet, allra minst bash a brat. att anklaga en anarkist för att vilja bygga upp en totalitär stat när inlägget faktiskt behandlar motståndet mot en sådan gör att du måste se över seriositeten i dina svar. det här är trots allt forum plus och du är, av någon anledning, moderator.
iosib:

att anklaga en anarkist för att vilja bygga upp en totalitär stat när inlägget faktiskt behandlar motståndet mot en sådan gör att du måste se över seriositeten i dina svar


Nästan alla vet grundtanken som du/ni står för... men det desto fler vet är faktiskt hur det hela kommer att sluta. Du bör för övrigt se över dina svar till oliktänkande i fortsättningen.
Chryseus:

Helt ärligt. Vem bryr sig? Vill de föra register över fackets registrerade medlemmar så får de gärna göra det för mig.


idag är det inte ens lagligt för en arbetsgivare att fråga en anställd ifall denne är organiserad i facket. det är rätt självklart då man annars hade haft ett klimat som i usa, där arbetsgivare är direkt fientliga mot fackligt aktiva. jag vill kunna organisera mig i vad jag känner för utan att behöva oroa mig för repressalier och problem med att tjäna mitt levebröd. att inte vara rätt för sin arbetsgivare anser jag vara en demokratisk rättighet.