Forumet - Den frivillige liberalen

Den frivillige liberalen

496 0 97
Idag samtalade jag med en liberal i skolan. Med samtalade menar jag att jag jagade hen i klassrummet och ropade: Varför är du liberal? Vad anser du om fri vilja? Fri vilja existerar inte! Hur tänker du?

Hen undrade var jag ville komma med mina frågor, och jag svarade att jag bara ville diskutera med en äkta liberal, och så gav jag hen en lång kram. Stackars liten har det nog inte lätt.

Spana också in:

isola:

hon syftar väl på att vi ständigt influeras och påverkas av vår omgivning


Det är fortfarande skillnad på politisk och filosofisk frihet. Ingen kan bestämma hurvida de är straighta eller inte, däremot kan man bestämma hurvida de som inte är straighta ska få uttrycka sig. Oavsett om det var mitt öde att röka cannabis eller inte, kan jag fortfarande försöka påverka ett driv mot legalisering.
isola:

vem påstod det da


Jag antar att du undrar vem som påstod att det inte
är någon skillnad på politisk och filosofisk frihet. Det var ingen som påstod det, men amsi verkar inte förstå skillnaden. Varför skulle hon påpeka att det var specifikt en liberal som hon frågade dessa frågor?

amsi:

Varför är du liberal? Vad anser du om fri vilja? Fri vilja existerar inte!

Venfort:

amsi verkar inte förstå skillnaden. Varför skulle hon påpeka att det var specifikt en liberal som hon frågade dessa frågor?


Eftersom sedan hen berättade att hen blivit liberal har hen betett sig väldigt annorlunda jämfört med hur hen var tidigare. Jag tyckte att det skulle vara intressant att diskutera fri vilja med hen, för att se vad hen tyckte om det. Jag tycker inte att det är orimligt att nämna att hen är liberal i sammanhanget, då det finns en stor chans att diskussionen utvecklas olika, beroende på vilka politiska synsätt parterna som diskuterar har.