Forumet - Den grön röda röran...

Den grön röda röran...

516 0 22
Jag förstår mig inte på hur Mona Shalin, Lars Ohly och Maria Wetterstrand försöker manipulera oss att Skatter kan bli högre.
Nu är dom överns att höja skatten men hur mycket vet dom inte. Lars Ohly är ett exempel som vill utplåna alla som tjänar mer än 100 000 SEk i skatt tex. Ska v i verkligen låtas oss tillåtas av sån är dumhet?

Spana också in:

Om världens högsta skatter ledde till världens bästa sjukvård och världens bästa skola så skulle jag kunna förstå att man vill höja skatten. Nu har det ju däremot gång på gång visat sig att skattehöjningar inte förbättrar kvalliten på dessa områden utan mer skapar begränsningar.
Det enda höga skatter leder till är mer byråkrati och mindre makt åt den enskilda människan.
The_gunslinger:

otroligt långa vårdköer?


source

The_gunslinger:

Om det enbart är skatten och inte effektiviteten som avgör


det är ju inte det. sveriges skatt går främst till bidrag i form av socialbidrag och diverse annat, bidrag står för halva sveriges utgifter; när det sedan gäller utgifter till sjukvården och utbildning så lägger sverige inte så mycket mer än andra länder, finland tillexempel lägger enormt mycket mer pengar på skolan, lärarna har flera tusen kronor högre lön, lärartätheten är högre och kvalitén är allmänt högre.

skatt och kvalité på saker och ting är inte det som hänger ihop, utan det är hur skatten fördelas, sverige lägger t.ex väldigt mycket pengar på äldreboenden och dagis och därför håller dessa högre kvalité än på många andra platser världen över.
Anarkandi:

source


Gå in på vårdguiden och kolla efter specialisvård så får du se. Är väl ortopeden som har de längsta köerna. Psykiatrin har väldigt långa köer också. Om man inte kallar 5-6 veckors väntetid till psykiater för kort vårdkö förstås, men jag gör det inte.
Eller varför inte ett annat scenario då farsan skulle operera ljmsken. Beskedet var att det skulle dröja ca 6 månader till operation. Kallar du det för korta vårdköer? Som tur var fanns det ett privat alternativ så det gick att få operation inom en vecka.





Anarkandi:

det är ju inte det. sveriges skatt går främst till bidrag i form av socialbidrag och diverse annat, bidrag står för halva sveriges utgifter;


Ja och därav bör man sänka många bidrag och avskaffa flera av de. Ta t ex biståndet. Sverige betalar oerhört mycket i bistånd till andra länder. Och pengarna vet man inte ens om de kommer fram till rätt ändamål.
The_gunslinger:

Ja och därav bör man sänka många bidrag och avskaffa flera av de.


varför är det ett argument? det höjer inte kvalitén på sjukvården att sänka bidragen. vi behöver inte mer pengar idag, de som har det svårt behöver det. vi behöver inte mer saker. skattesänkningar kommer bara skapa ökad efterfrågan, ökade utsläpp och ökade förtryck av omvärlden.

The_gunslinger:

Ta t ex biståndet. Sverige betalar oerhört mycket i bistånd till andra länder.


bidraget är felriktat ofta, egentligen skulle det vara bättre om vi ägnade oss åt skuldavskrivning alternativt såg till att pengarna gick till regeringarna istället för till diverse företag i landet. man måste ju självklart kunna lita på regeringen också, så att pengarna inte finansierar kronfamiljen.
Anarkandi:

varför är det ett argument? det höjer inte kvalitén på sjukvården att sänka bidragen


Om vi omfördelade resurserna och såg till att fler fick en vettig utbildning så skulle vi antagligen ha färre i utanförskap.
Och jag menar inte att en som är sjuk eller blir av med jobbet ska hamna på gatan men i dagsläget finns det alldeles för mycket bidrag.
Och till själva huvudgrejen om skatterna så skulle de kunna sänkas om man effektiviserade i den offentliga sektorn. Finns alldeles för mycket administration där.



Anarkandi:

vi behöver inte mer saker. skattesänkningar kommer bara skapa ökad efterfrågan


Du kanske inte behöver men jag vill ha mer prylar och tillgångar och säkert många andra också.
The_gunslinger:

Om vi omfördelade resurserna och såg till att fler fick en vettig utbildning så skulle vi antagligen ha färre i utanförskap.


nä, men de som redan har skulle få ännu mer och de som inte har skulle svälta.

The_gunslinger:

jag vill ha mer prylar och tillgångar och säkert många andra också.


det är ju tråkigt för er, för resurserna är slut, haven är förgiftade, fiskarna utfiskade och du