Forumet - Den här världen blir bara sjukare och sjukare!

Den här världen blir bara sjukare och sjukare!

810 0 40
Nu får man tydligen inte gå ut med hunden utan koppel! Vad är det här för fjanterier? En del hundar har ägare som klarar av att uppfostra dem till friska individer så att de inte springer fram och biter varenda människa i kuken.

En del hundar tycker inte om koppel så varför ska det helt plötsligt vara olagligt för hundarna att gå lösa?

Spana också in:

Angelize:

En del hundar tycker inte om koppel så varför ska det helt plötsligt vara olagligt för hundarna att gå lösa?


Som du själv säger:

Angelize:

En del hundar har ägare som klarar av att uppfostra dem till friska individer så att de inte springer fram och biter varenda människa i kuken.


Alla hundar har inte vettiga ägare, och blir således inte väluppfostrade.

En liten grupp förstör för en större grupp, det är allt. [rolleyes]
Angelize:

Mamma sa det till mig idag för hon hade fått skäll av en random fjolla att det minsann är olagligt att ha hunden okopplad.


Haha bullshit, be din mamma att stå på sig. Så vitt jag vet har det alltid varit tillåtet att ha hunden okopplad så länge den är under kontroll.
schism:

Haha bullshit, be din mamma att stå på sig. Så vitt jag vet har det alltid varit tillåtet att ha hunden okopplad så länge den är under kontroll.


Jag tror faktiskt att det är sant. [shake] Hon sa någonting om att det började gälla i Mars eller Maj, minns inte. Sökte nyss på Google och lite ​överallt säger folk att det är olagligt så det stämmer nog.
Såhär sägen lagen:

"Jaktlag (1987:259)

6 § Under tiden den 1 mars -- den 20 augusti skall hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att löpa lösa i marker där det finns vilt. Under den övriga tiden av året skall hundar hållas under sådan
tillsyn att de hindras från att driva eller förfölja vilt, när de inte används vid jakt."

That's pretty much it.
Det är olika i olika kommuner typ och har varit så länge, det säkraste är att kolla upp vad för föreskrifter som gäller i ens kommun om det är koppeltvång eller ej. Men i allmänhet så ska man ha sin hund kopplad om du t.ex. är ute på stan eller vid andra vägar. Hunden kan vara en fara för trafiken annars.
För att inte tala om alla hundägare som låter dem springa lösa hur som helst, var som helst, och som objudet ska hälsa på mig och min hund. Kan inte räkna alla gånger då den andra hunden har blivit ilsk och dess ägare kommer springandes hojtandes att den är så snäll annars.
Liksom, det är ju bara tur att ingen av dem har bitit mig eller Lady. Skäller alltid ut dem efter noter efter det, att det ska vara så svårt att veta lite hyfs. Och om någon av dem skadar Lady så är det nån annan bitch that'll be put down [mad]
För Lady är den snällaste hunden som finns, så mild och lugn, finaste vovven i världen, ska klappa henne nu bara för det [blush]
/rant

Men jag tycker det är lite fånigt med alla hundrädda som är rädda för min hund, för hon är så otroligt snäll och det ser man på ögonen och hur hon går (hon lunkar fram som en den lilla farmor hon är [blush])

lol wall of text
Angelize:

En del hundar tycker inte om koppel så varför ska det helt plötsligt vara olagligt för hundarna att gå lösa?


Det är väl mest för att hundrädda människor inte litar på okopplade hundar vilket då skapar obehag för dem när de är utomhus[zzz].
Men sen är det nog mycket för hundarnas säkerhet, att de inte ska få för sig att jaga något och springa ut i vägen, eller för att de inte ska kunna attackera andra hundar.
Jag tycker att det är bra att det finns koppeltvång. Jag är inte en speciellt hundrädd person, men det finns ju inget sätt jag kan veta huruvida någon annans hund är väluppfostrad eller ej - så för min säkerhets skull så föredrar jag om den hålls kopplad när de är ute i allmänheten, även om den kanske är världens lydigaste.

Sedan är det ju faktiskt en del för deras egen skull också. Min flickväns pappas hund är väldigt lydig, men när han såg ett rådjur springa omkring en liten bit bort så drog han iväg och försvann till skogs, eftersom han inte var kopplad. Han hade ju lätt kunnat bli överkörd om det hade kommit en bil.