Forumet - Denna häxjakt på halalslakt

Denna häxjakt på halalslakt

6186 1 84

sudd: men att förlora medvetandet snabbt pga kraftig blodförlust är den bästa bedövningen.
Om man råkar skära snett då? Dessutom tar det några sekunder innan de stackars djuren förlorar medvetandet, garanterat extremt plågsamma sekunder. Att det skulle vara en "human" slaktmetod (vilket egentligen är en självmotsägelse, men det är en annan diskussion...) är nonsens.

sudd: Jag kan säga att dig, utifrån vad jag har läst från en forskningsrapport (länge sedan men än aktuell) är kraftig blodförlust det bästa för avstänga känseln i kroppen. För att vrida på ditt tankeexperiment lite, om jag hade fått välja att dö, hade jag tagit det förstnämnda alternativet.
Är ganska säker på att de forskningsrapporter du pratar om inte finns - eller i själva verket inte är ett dugg tillförlitliga - men du får gärna försöka hitta dem! Det borde säga sig självt att det är extremt plågsamt att få halspulsådern avskuren. Du hade garanterat inte föredragit det om du fick välja en totalt smärtfri avrättningsmetod.

ekivok ekvilibrist: Om man råkar skära snett då? Dessutom tar det några sekunder innan de stackars djuren förlorar medvetandet, garanterat extremt plågsamma sekunder. Att det skulle vara en "human" slaktmetod (vilket egentligen är en självmotsägelse, men det är en annan diskussion...) är nonsens.
"Human" slaktmetod? Finns inget humant med att döda. 

Sedan är det möjligt, men så är det med alla slaktmaskiner.
ekivok ekvilibrist: Är ganska säker på att de forskningsrapporter du pratar om inte finns - eller i själva verket inte är ett dugg tillförlitliga - men du får gärna försöka hitta dem! Det borde säga sig självt att det är extremt plågsamt att få halspulsådern avskuren. Du hade garanterat inte föredragit det om du fick välja en totalt smärtfri avrättningsmetod.
Då är det för mig att hitta den. Ska posta ett inlägg när jag har funnit länken.

Sedan är det meningen att få halspulsådern avskuren. Det handlar om att åkalla en kraftig blodförlust så att hjärnan avaktiveras, alltså förlora medvetandet.

Och jo, har inte tillit för bedövande ämnet så jag hade föredragit att avaktivera hjärnan genom kraftig blodförlust (mer i kommande länk).

Spana också in: