Forumet - Depressed?

Depressed?

357 0 3
Hej, jag är en tjej som är ganska bekymrad över min mentala hälsa...
Jag tror dock inte det är något allvarligt fel på mig. Jag har pratat med en kompis till mig och hon tror att jag är deprimerad, kan det vara så? Jag har tagit massor av test på internet (vet att dom inte stämmer så bra, chilla) och alla säger att jag är extremt deprimerad eller något liknande men jag skulle behöva lite hjälp med tecken på att man är deprimerad. Kan något av detta nedan vara ''symptom'' på någon mental sjukdom?:
Extremt trött/Utmattad
Tänker mycket på döden/att det skulle vara skönt att dö/hur man kan dö
Skadar sig själv på små sätt inte typ skära/bränna men slå i olika kroppsdelar hårt med flit för att försöka få blåmärken som man sedan kan slå på osv...
Försökt sluta äta upprepade gånger
Extremt nedstämd ibland och får känslor av tomhet
Känns som jag inte har så mycket att leva för
Känner mig värdelös som att ingen älskar mig och att jag bara är en belasting för alla runt mig och ingen egentligen vill umgås med mig

Detta var några saker som jag har upplevt eller vad man ska säga under den senaste tiden och jag vet inte om det kan vara någonting eller inte? Känner mig smått löjlig när jag skriver detta då det säkert inte är någonting men samtidigt har jag någonting i bakhuvet som säger att det också kan vara något fel. Ifall ni tror det är något, finns det saker man kan göra själv för att få det att stoppa? Vill inte prata med mina föräldrar om det och vill absolut inte gå till någon psykolog eller så..

Inga kommentarer

Tråden har 3 svar. Sortera efter:
Vanligtvis när man gör sådanna tester som är något seriösa så står det att du bör kontakta psykolog eller dylikt om du rankar dig som du gjort, det är vanligaste hjälpen att få faktiskt.
Du kan hjälpa dig själv men det är väldigt svårt
Varför vill du inte prata med någon?