Forumet - Deprimerad men myndig, var vända sig för hjälp?

Deprimerad men myndig, var vända sig för hjälp?

679 0 7
Är ganska säker på att jag är deprimerad. Har alltid varit en väldigt stabil och glad person. Aldrig haft några större problem förut i hela mitt liv, aldrig mått psykiskt dåligt. Men under det senaste året har motgångarna samlat sig som en klump. Problem och bråk med min mamma (skit-relation), min syster får massa utbrott (problem i skolan) och jag och min bästa vän pratar inte längre (hon är dryg för att jag blivit mer passiv, vilket beror på att jag inte mår bra). Finns så mkt besvikelse och sorg inom mig.

Känner att jag inte har någon att prata med och funderar på att prata med en psykolog. Tror verkligen det behövs men jag har absolut noll erfarenhet av ungdomspsykiatri och bup-mottagningar osv. Är mina problem för milda för att söka den typen av hjälp? Var ska jag vända mig (är 18 år, går 3an på gymnasiet)? Hur bokar man tid? Vill inte dra in mina föräldrar i det här än, vilket inte heller borde behövas eftersom jag är myndig, eller?

Tacksam för svar!

Spana också in:

meija_s:

Ungdomsmottagning eller vårdcentral låter bra. Tack så jättemkt för hjälpen! Antar att man bestämmer då om besöken borde bli regelbundna eller bara en gång?

mj


Vårdcentralen kommer att remittera dig till en psykologmottagning och ungdomsmottagningen kommer du väl att få prata med en kurator någon gång. Hade nog valt ungdomsmottagningen då du inte har så "allvarliga" problem. Fast man vet ju aldrig.
meija_s:

Ungdomsmottagning eller vårdcentral låter bra. Tack så jättemkt för hjälpen! Antar att man bestämmer då om besöken borde bli regelbundna eller bara en gång?


Man behöver inte bestämma någonting om inte man vill! :)

Att dem inte blir regelbundna betyder inte att man inte kan komma igen! Du kan gå hur många gånger du vill utan att bestämma någonting :)