Forumet - Deprimerad sjukdom?..

Deprimerad sjukdom?..

378 0 37
Nu ska jag låta lite uppmärksamhet freak av mig men jag vill bara skriva av mig och få lite ideér av er, om ni vet något, skulle betyda mycket för mig.

Såhär ligger mitt problem till:
Mitt humör kan ändras från att va glad till jätte deprimerad, så deprimerad att jag känner att jag inte vill vara kvar.
Men det går ju över såklart efter ett tag, jag kan sitta och har haft en jätte rolig dag sen kan jag bara sitta och lyssna på musik och bara börja stört böla och vill inte leva..

Är detta något jag borde kolla upp eller är det något som är vanligt bland 15 åringa?

Tacksam för svar, och tack för du tog din dyrbara tid till att läsa[love]

Spana också in:

kraamisz:

.låter lite som manodepressivitet.


App app app, läs nu på innan du uttalar dig. Det hon beskriver är inte ett dugg bipolärt, precis som mediakatt redan konstaterade.


Jag skulle säga att det låter ganska vanligt. Visst är det trist att må kasst, men vissa är helt enkelt lite känsligare än andra när hormonerna rusar genom kroppen, jag var själv en av dem - och kombinerat med annat tonårsstrul så kan det bli ganska tufft, även om man kan se solsken varje dag. Jag tror inte att du är deprimerad, men om du känner att det stör dig och hindrar dig från att leva fullt ut så ska du absolut försöka ta kontakt med en kurator eller någon annan vuxen du litar på.
timeisrunningout:

Nej, bipolär sjukdom är så mycket mer än humörsvängningar. Det rör sig om fall från höga, maniska toppar ner till otrolig apatisk depression och perioderna varar snarare i veckor, än timmar.


stora humörsvängningar alltså? då är det ju, som jag påpekade, en gradskillnad och inte en väsensskillnad som "inte alls"/"inte ett dugg" antyder.

ursäkta min petighet [sad]