Forumet - Deprission, hjälp!

Deprission, hjälp!

1840 0 20
Hejsan, jag har varit deprimerad i ungefär 5 månader nu. Känner ena stunden att jag kan göra så mkt för att jag är glad och vad är det för mening att vara ledsen. Men sen känner jag att jag inte orkar med något. Allt känns meningslöst. Den enda personen som kan få mej att må bra är min pojkvän. Han hjälper mej varje gång. Men nu orkar jag inte mer. Vill inte börja med medicin så tänkte kolla ifall det är någon som har gått igenom något liknande ? Och vad gjorde ni isåfall för att komma igenom det? Jag menar, hjälper det att träna eller något sånt,. Snälla hjälp! Jag menar det verkligen :(

Spana också in:

TheSimpleOne:

Vill inte börja med medicin


Testa allt som går att testa för att må bättre.

Grundläggande regler:
HA RUTINER!
Ät regelbundet och nyttigt. Vet inte hur du är men jag känner i alla fall noll matlust vid depression men man måste äta ändå.
Sömn är jättejätteviktigt. Sov regelbundet.
Träna/Promenera.
Gå ut varenda dag, isolera dig inte, spelar ingen roll om det är att umgås med kompisar eller på promenad, ut och få frisk luft.
Gå till en psykolog och prata och kom fram till varför du känner såhär.
Försök bli "frisk" på det naturliga sättet med hjälp av din psykolog/whatever
Fungerar inte det: Testa tabletter.
Kviq:

Vad beror depressionen på?


Det hände så mkt dåliga saker under fyra månder. Min nuvarande pojkvän bytte tjej och gjorde slut med mej efter ett års förhållande. jag försökte komma över det genom att ha sex med andra. Och förträngde en hel del. Mådde dåligt över det med. Men orkade inte bry mej. sen blev jag sexuellt utnyttjad och så massa saker jag inte är stolt över. Det typ fylldes på som i en liten skål och en sak gjorde att det blev för mkt och nu mår jag dåligt över att jag har förträngt det så allt kommer nu :(
Är med deprimerad och har varit det i flera år. Ibland känns allt bra men så fort man inte har annat att tänka på så kryper detta fram.
Jag försöker få annat att tänka på genom att prata med pojkvän och vänner, lyssna på musik och göra saker som jag tycker är kul och som jag får bättre självkänsla av. Det gör ju även så att man blir glad och får mer energi.
Att tänka på negativa händelser hjälper inte mycket, tvärtom. Försök istället att tänka på nuet, att du har en pojkvän som bryr sig om dig och vill att du ska må bra osv.

Om man inte kan hjälpa sig själv på egen hand, vilket är svårt, så är det bäst att kontakta psykolog eller liknande.
Har varit deprimerad i hela mitt liv. Har ingen egentligen.
Vill du veta min lösning? (Vet att alla kommer tycka att jag är hemsk nu)
Rökning. Nikotinet dämpar mina depressiva känslor. Mår väldigt bra för tillfället. Röker inte mycket, tre-fyra cigg per dag och mår utmärkt.

Medicin var mitt andra val, men medicin är hemskt beroende på vad du får. Om du får anti-depp, yay. Men får du humörhämmare kan du lika gärna sluta leva. Har en vän som går på dom och han mår skit över det. Dom tar bort ens känslor helt nästan.
Allt beror på vilken psykolog man går till.