Forumet - Det är en konst att inte känna sig stressad. Eller är det de?

Det är en konst att inte känna sig stressad. Eller är det de?

1378 0 10
Förklar för mig ni som stressar mycket, vad gör ni för att lugna ner er helt och hållet? I alla fall till den grad där ni känner er lugna. 
Jag känner mig onödigt stressad och jag tänker mycket och vill kunna bara släppa mycket och bara vara lugn och cool, det är ingen fara menar jag.

Det är nog en myt att jag inte kan vara lugn helt och hållet. Jag behöver nog känna att det är coollugnt och jag kan fokusera på andra viktigare saker. Jag älskar musik, det kan vara lugnande med musik ofta, men tyngre musik gör mig stressad dock.

Kan du vara lugn?

Promenera kan vara lugnande och rogivande.


Snacka.org: Mycket av stressen beror på att man själv faktiskt tycker att något är väldigt viktigt och därför känner att man måste tänka, planera, oroa sig. När man snackat med sig själv och övertygat sig att det inte är så viktigt, då kan man också lugna ner sig. Lättare sagt än gjort...krävs en hel del jobb. 
Folk säger "ta en promenad", det lugnar en för ett tag.

Spana också in:


Smilen: Är det fel att vara lugn vid intag av starkare drycker?
Nu syftade jag iof sig på ett clean tillstånd utan varken påverkan av tobak, alkohol eller droger i allmänhet. Alkohol är ju ett konstgjort sätt att bli avkopplad på som i grunden är ett förgiftningssymtom för kroppen. Sedan om det är farligt eller ej överlämnar jag till medicinska foskare att svara på. Glad   Blink