Forumet - Det är en MYT att man på Medeltiden skulle ha trott att Jorden är platt...

Det är en MYT att man på Medeltiden skulle ha trott att Jorden är platt...

3750 0 59
.
PÅ MEDELTIDEN VISSTE ALLA alltså att JORDEN ÄR RUND!!!

Även Grekerna, Egyptierna och Indierna för tusentals år sedan...

En av alla dessa vetenskapliga MYTER som folk tror på (förutom Big Bang och evolutionen) är alltså ingenting annat än en uppdiktad lögn:

http://www.faktoider.nu/platt.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Flat_Earth

http://www.ethicalatheist.com/docs/flat_earth_myth.html

[y]

Denna uppenbara LÖGN att folk skulle ha trott att Jorden var platt, fabricerades av den amerikanske författaren Washington Irving på 1800-talet:

http://hsci.cas.ou.edu/exhibits/exhibit.php?exbgrp=-999&exbid=45&exbpg=20

[y]
Dick Harrison, professor i historia, bekräftar att det hela är en MYT:

"Sanningen är att ingen misstrodde Columbus och att nästan INGEN medeltidsmänniska TRODDE att JORDEN VAR PLATT. Det fanns ända sedan antiken en djup och vida spridd övertygelse i hela det bildade Europa, som gick ut på att jorden var sfärisk. Nästan samtliga västeuropeiska författare med allmänt geografiska teman på sin repertoar var alla rörande överens om att jorden var rund. Däremot var de okunniga om hur stor jordsfären var och exakt hur den såg ut."

[y]

Christofer COLUMBUS beräkningar av Jordens omkrets var ju fel (för kort) och det var det som hans kritiker påtalade honom (som också hade fel, eftersom de inte visste att Amerika kom emellan, utan trodde att allt var hav ända till Indien), inte att Columbus skulle ha trott att Jorden var platt istället för rund...

Faktum är att redan på 200-talet före Jesus Kristus visste man här i Europa, tack vare den gamle greken Eratosthenes mätningar, att Jorden är rund...detsamma i vetenskapens vagga, Indien, där man alltid har känt till att Jorden är rund!

[y]

TILL DISKUSSION:

Vad har ni fått "LÄRA ER" angående denna sak i skolan?

Har ni gått på denna FAKTOID, denna vetenskapliga MYT..???

[cool]

Spana också in: