Forumet - Det är normalt att må dåligt, ungdomar!

Det är normalt att må dåligt, ungdomar!

3607 0 21
Hej


När tonåren börjar börjar kan många må dåligt av flera anledningar.Tyvärr sjukstämplas de flesta när de söker hjälp vilket gör att många kan må ännu sämre.

Det som alla ungdomar och föräldrar bör veta är  att det är fullt normalt att må dåligt. Olika tankar dyker upp i denna ålder och man försöker även hitta sin "identitet".
Det finns en tydlig "norm" idag på hur man ska se ut, klä sig och vara vilket gör att många känner sig "inte tillräckliga". Det kan även vara så att man inombords ifrågasätter denna norm men tankarna säger att det är dig det är fel på.

Det kan även vara så att man ser andra självsäkra och undrar varför man inte är lika självsäker. Sanningen är att även de som verkar vara självsäkra kan vara osäkra och skäms men visar inte det.  Att tänka på vad andra tänker om ens själv och att skämmas är mycket vanligare än vad man tror och tyder ej på någon sjukdom.
Ångest har alla. Det är en kroppssignal. Det som är glädjande är att du själv kan lära kroppen om när ångesten triggas igång(i i de flesta fall). Det är genom övning och genom att göra saken man är rädd, flera gånger.


Det jag vill poängtera är att undvika att sjukstämpla dig och har du en sådan stämpel så kan du fundera om du verkligen förtjänar denna diagnos? Och när det gäller antidepressiva mediciner så ska man alltid läsa FASS när man tar de. Bla så är dessa mediciner ej testade på personer under 18 år samtidigt är dessa mediciner mycket omdiskuterade om de ska ges överhuvudtaget eller inte.

Satsa på skolan hårt så att ni inte ångrar er när ni är äldre!

Lycka till!

Spana också in: