Forumet - Det är synd om schäfrarna idag

Det är synd om schäfrarna idag

1647 0 93
Så här såg en normal schäfer ut i början av 1900-talet:
http://www.sensuroitu.net/GSD/1899.htm

Så här ser alla missavlade utställningsexemplar ut idag:
http://www.sensuroitu.net/GSD/2000.htm
De ska ha så nedtryckt bakdel som möjligt så att de inte ens kan gå normalt.

Varför gör man på detta viset? Varför har de förstört min favorithundras och missbildat dem så man gör sig skyldig till djurplågeri genom att köpa en?
Jag blir så ledsen.
skulle bara säga det.

:'(

DUMMA HUNDAVELSFITTOR

Spana också in:

enhimmelskdrog:

varför ska baken vara nertryckt?


om man tittar på hundarna från 40-talet på hemsidan så har de en mycket lätt nivåskillnad i mankhöjden. Det kan vara en ren slump att hundarna fick så eller så tyckte man att det var snyggt, på den tiden var det på en hälsosam nivå.
Sen så blev det inskrivet i rasstandarden.
Sedan så börjar de som avlar hundar avla efter rasstandarden i absurdum och tror att ju mer nedtryckt baken är, ju bättre är hundarna. och utällningsdomare går efter detsamma. De läser helt enkelt den ursprunliga rasstandarden helt galet och tror att hunden blir finare om de ser ut som en karikatyr av sin egen ras. Som nintendo skrev. Helt galet är det.
Nintendo:

För att det står i rasstandarden


Nja, har en stark gissning av att det står att schäfrarna ska ha en "något" slutande bakdel. Så då har de blivit så att raserna som har ne utmärkande slutande bakdel har vunnit och då har man dragit det till de yttersta för att vinna. Och, jag måste tillägga, vinna inom utställning.

XMinGrönaLampaÄrDödX:

Förstår verkligen inte folk som avlar sönder djur och är besatt av "renrasigt"


När man köper renrasigt så vet man vad man får till skillnad från en "orenrasig". Och någon som vill satsa med sin hund inom något är det väl självklart att man skaffar en ras som är fokuserad på det man vill satsa på och inte skaffar en blandras och hoppas på det bästa. Att det eventuellt kanske funkar till det man vill göra eller inte alls gör det..
Praline:

När man köper renrasigt så vet man vad man får till skillnad från en "orenrasig".


Men blandraser är ofta friskare, generna mår bra av att blandas och spridas. Det är inte rätt mot djuret att vara så besatt av renrasighet att man förstärker de brister som finns så att det blir riktigt allvarliga problem.
Hundar som inte kan gå, katter som inte kan andas och fryser ihjäl är inte okej.
framtidstron:

Så här ser alla missavlade utställningsexemplar ut idag:


För många fula desperata kvinnor som köper och parar sig med stolta schäfrar antagligen, så de missavlar dem för männskilghetes egna bästa [love]

Bra med folk som bryr sig! Missförstådd ödmjukhet, du borde vara stolt över att vara medlem i en art som har stark sympati för mindre lyckade samhällsruinerare!

enhimmelskdrog:

varför ska baken vara nertryckt?


ÅÅÅåh så fuuult det ser ut :P
XMinGrönaLampaÄrDödX:

Men blandraser är ofta friskare


Och var har du statistiken på det? Det finns ingen och såklart ser de friskare ut utåt då.
Jag jobbar på ett hundrehab och kan säga att majoriteten av hundarna som kommer in är blandraser. Inte för att de behöver säga något heller.

XMinGrönaLampaÄrDödX:

så besatt av renrasighet att man förstärker de brister som finns så att det blir riktigt allvarliga problem.


Eller så blir man mer medveten om bristerna och kan planera en friska avel i framtiden?[rolleyes] Självklart om du blandar två friska raser så får du en frisk blandras men om du blandar två sjuka renrasiga så får du ju såklart en sjuk blandras. Felet sitter ju inte bara hos den renrasiga utan kan lika väl sitta hon blandraser.

XMinGrönaLampaÄrDödX:

Hundar som inte kan gå, katter som inte kan andas och fryser ihjäl är inte okej.


De är absolut inte okej! Men bara för att man har en renrasig behöver ju den inte vara så extrem åt något håll så den är sjuk.
Exempelvis kan vi ta två renrasiga. Basset Hound och Border Collie. Basset hound är extremt sjuk och de är väl svårt att komma på något fel de inte lider av. Border collie - friskare hund kan man nog inte hitta.