Forumet - Det där med att röka weed.

Det där med att röka weed.

7393 2 127

Jag röker weed då och då, av olika anledningar. Tror ej att mina vänner gillar det så jävla mycket, har fått läsa artiklar om hur man kan hamna i psykos för alltid osv osv. Vet att flera på UM själva håller på med sådant och jag undrar bara om någon har varit med om att någonting sådant har hänt. För man blir ju lite fundersam.

Dock så har jag ej lust att sluta, Jag menar, att vara deprimerad 24/7 är inte så himla kul. 

Spana också in:

Att röka på är väl ändå inte en långsiktig lösning för en depression? Jag är starkt emot droger (förutom om man får det på recept av medicinskw skäl, och nej jag är icke för legalisering av marijuana) och förstår inte vad meningen med det är heller när det i många fall börjar med till exempel hasch och sedan leder till tyngre grejor som förstör en totalt.

Och ja, man kan hamna i psykoser. Min mor har arbetat på ett mentalsjukhus (när det fortfarande fanns sådana) och sett flera fall av detta.


absentthinking: Att röka på är väl ändå inte en långsiktig lösning för en depression? Jag är starkt emot droger (förutom om man får det på recept av medicinskw skäl, och nej jag är icke för legalisering av marijuana) och förstår inte vad meningen med det är heller när det i många fall börjar med till exempel hasch och sedan leder till tyngre grejor som förstör en totalt.

Och ja, man kan hamna i psykoser. Min mor har arbetat på ett mentalsjukhus (när det fortfarande fanns sådana) och sett flera fall av detta.
Vet att weedet ej är lösningen.
Vet du hur dessa personer som hamnade i psykoser betedde sig?

Lill-fisen: Men när jag väl började att göra det "regelbundet" så var jag deprimerad.
Men depression är ju som känt en bidragande effekt.. "Cannabis ökar risken för vanliga psykiatriska sjukdomar som ångestsyndrom och depression, speciellt hos unga." Antingen så slutar du att röka, och kanske går det över efter en längre period.. Eller så fortsätter du livet ut och riskerar värre problem.. Ditt val!

Lill-fisen:
Vet att weedet ej är lösningen.
Vet du hur dessa personer som hamnade i psykoser betedde sig?
De fastnade i den upplevelsen de hade under ruset, de kom aldrig ur det. De kunde ha vanföreställningar hela livet och inte kunna leva i det vanliga samhället eftersom att de inte levde i verkligheten. En person plockade ut sitt öga och fick alltid sha på sig stora vantar sedan för att inte skada sig själv fysiskt igen.