Forumet - det hade gått bättre för 7klövern

det hade gått bättre för 7klövern

1748 0 33
...om de erkände att SD-väljarna haft rätt i sak istället för att säga samma grejer som SD sade för en månad sen och låtsas att de har hittat på det själva och att det folk legitimt oroat sig över i månader/år alldeles plötsligt har börjat stämma.

vad tror ni?
Självklart! 

Nu börjar det tom bli lite stake i Migrationsverket. Det står en fullastad buss i Sundsvall med flyktingar och de vägrar kliva av bussen eftersom de inte vill bo i Sundsvall utan i Malmö. Men för en gång skull har tom Migrationsverket vaknat upp och ställt kravet - ska de stanna kvar i Sverige så får de omgående kliva av bussen annars får de omgående lämna Sverige.  Mycket glad

Sveriges Radio TT söndag fm.

Spana också in:

Ja. 

Skulle vilja se hur många nyanlända som får jobb inom, säg 2år, eftersom det satsas på snabbspår. Skitbra om det skulle fungera, finns det någon statistik över detta? 

Går idéen om att nyanlända inte ska betala skatt de första månaderna/500.000kr de tjänar ihop? 
En välfärd med högt skattetryck som vi har, bygger inte den på att alla som kan/jobbar ska betala det man kan? 

Bara undrar. 
Ja. Det enda sättet att vinna tillbaka SD-väljare är att erkänna sina misstag, erkänn att SD haft rätt och samarbeta med SD. Så länge man fortsätter behandla SD som paria kommer man aldrig kunna vinna tillbaka de väljare som röstar på SD.

Att man inte insett detta är faktiskt obegripligt. Men tyvärr beror det väl på att politiska partier mer lyssnar på etablerad media, twitter-vänster, kändisar och annat löst folk än vad lyssnar på verkliga medborgare.
feministiska sverige är bara en badboy-romantiserande liten fjortis? den aggressive religiöst fundamentalistiske medeltidsmannen som diggar unilateral polygami och våldtar fem gånger mer än snittet, han går säkert att göra en god make av, jag med min kvinnliga magi klarar det, så länge jag får insupa testosteronet struntar jag i vad som händer med mig. ti hi.

"bara missförstådd" = "rasism!"

blåtirorna sminkar man över med lite lån och när ångesten blir för stark skär man sig lite, typ i nån marginell budgetpost, pensionärer eller sjuka.

Niklas: Att man inte insett detta är faktiskt obegripligt. Men tyvärr beror det väl på att politiska partier mer lyssnar på etablerad media, twitter-vänster, kändisar och annat löst folk än vad lyssnar på verkliga medborgare.
Topparna vet vad de sysslar med, och att de hakade på fel spår redan för flera år sedan. Sedan dess har man inte haft mycket till val än att fortsätta på det ingångna spåret och mata floskler för att upprätthålla fasaden - för att medge alla sina stora misstag fram till nu hade förlorat dem ännu mer anseende vid det här laget - det är därför man inte säger någonting nu heller utan nöjer sig med att kopierar SD.   

Hade man börjat arbeta när SD precis kom in i riksdagen så hade de kanske också förmodligen stannat kvar där nu med, men nu har det blivit för stort, nu måste man hålla masken och vänta ut sin tid i rampljuset. Förändringar kommer förmodligen att komma på ett bredare plan också i takt med generationsväxlingar inom partierna. Löfven var troligen aldrig denna orubblige flyktingvän han nu är när han tillträdde sin post som ledare för S, utan han var tvungen att ärva dessa tankegångar då förväntningarna inom partiet på honom var att han skulle göra detta. 

Så man lever egentligen inte så mycket i en bubbla när man jobbar på toppnivån, utan det är en del av det politiska skådespeleriet man måste spela för att kunna sitta kvar på sina positioner, leva ut en maktkänsla och jobba av sina år för att kunna få ett fett arvode när man väl slutar vara politiker.  

thl*kt N.: feministiska sverige är bara en badboy-romantiserande liten fjortis? den aggressive religiöst fundamentalistiske medeltidsmannen som diggar unilateral polygami och våldtar fem gånger mer än snittet, han går säkert att göra en god make av, jag med min kvinnliga magi klarar det, så länge jag får insupa testosteronet struntar jag i vad som händer med mig. ti hi.
Mycket glad

eller

"Låt oss granska män som skrevar i tunnelbanorna, istället för att lusläsa koranen för att förstå vart alla balkongolyckor i förorterna grundar sig i"
Jag tycker det är lite snett att ge alltför mycket heder åt sverigedemokraterna, partiet och deras protoanhängare innan skapelsen har klagat på invandring ända sedan den mest bestod av arbetskraftsinvandrare från jugoslavien, att de för tillfället råkat få rätt på grund av total inkompetens hos de andra partierna gör inte att "sverigedemokraterna hade rätt", mer att tid och händelser råkat hamna rätt för deras agenda.

Resten av deras partiprogram är samma kristdemokratiska dravel som det alltid har varit och det klarar jag mig utan.

Gruvann: Går idéen om att nyanlända inte ska betala skatt de första månaderna/500.000kr de tjänar ihop? 
En välfärd med högt skattetryck som vi har, bygger inte den på att alla som kan/jobbar ska betala det man kan?
Jo men då nuvarande utveckling inte möjliggör det att lösa enligt traditionella tillvägagångssätt så får man antigen 1) ändra tillvägagångssätten eller 2) ändra villkoren

Då villkoren (volymen migranter) är orubblig så får man ändra på tillvägagångssättet (den svenska modellen/välfärdsstatens signifikans). Då förefaller det sig logiskt att för att lösa nyanländas utanförskap att de ska få skattelättnader för att kunna starta upp eller bli attraktivare mål på arbetsmarknaden då de blir billigare än svensken. 

Problem är bara att det leder till diskriminering (av majoriteten dessutom) samt att det löser inte den egentliga arbetslösheten då den bara förflyttas från nyanlända till infödda svenskar då fler jobb skapas för att en grupp skulle bli billigare att anställa. 

På sikt urholkar detta underlaget för finansieringen av vår välfärdsstat vilket skulle få kännbara effekter på kvaliteten. 

Den dagen det förslaget blir verklighet tänker jag bli nazist, knarka på heltid och gå med SMR.

Pågående utveckling kommer ju snart att ställa allt på sin spets - där vi kommer att få välja mellan välfärdsstaten eller en fortsatt hög asylinvandring. Regeringen har ju nyligen gått ut och begärt om andra länder som kan börja avlasta det höga trycket mot Sverige, helt insiktslöst utan att förstå att det egentligen är våra policys och regelverk som i första taget måste ändras.

Jungman: Jag tycker det är lite snett att ge alltför mycket heder åt sverigedemokraterna, partiet och deras protoanhängare innan skapelsen har klagat på invandring ända sedan den mest bestod av arbetskraftsinvandrare från jugoslavien, att de för tillfället råkat få rätt på grund total inkompetens hos de andra partierna gör inte att "sverigedemokraterna hade rätt", mer att tid och händelser råkat hamna rätt för deras agenda.

Resten av deras partiprogram är samma kristdemokratiska dravel som det alltid har varit och det klarar jag mig utan.

håller delvis med, men i kontexten har de rätt. lyckträff eller ej, man får komma ihåg att partiet som enhet bygger på sitt väljarunderlag - ett väljarunderlag som länge och i tilltagande grad skrikit efter den invandringsrestriktion som de nu, i en tillrättalagt menlös form, får skriven på näsan av regeringen som om den inte har funnits vid horisonten hela tiden. det har den ju.  det går inte att hålla på och locka hit hur många som helst hur länge som helst. och all invandringskritik har fram tills nyligen i offentligheten stämplats som rasism oavsett hur extrem invandringen blivit.

tror att du läser in mer heder åt SD än vad jag avser. de har inte gjort någon bragd; de är invandringsmotståndare, deras politiska produkt är sänkt invandring och att de får rätt när ett land drunknar i invandring är fullständigt trivialt. däremot har övriga politiker varit helt oförlåtligt kassa.

men ja, för att sammanfatta: det handlar inte primärt om att SD hade rätt utan att en extremt tabubelagd åsikt hade rätt. SD är den åsiktens företrädare i riksdagen och då bör övriga partier rimligen vända sig dit för att markera ett medgivande och ett erkännande av åsikten.

Jungman: Jag tycker det är lite snett att ge alltför mycket heder åt sverigedemokraterna, partiet och deras protoanhängare innan skapelsen har klagat på invandring ända sedan den mest bestod av arbetskraftsinvandrare från jugoslavien, att de för tillfället råkat få rätt på grund av total inkompetens hos de andra partierna gör inte att "sverigedemokraterna hade rätt", mer att tid och händelser råkat hamna rätt för deras agenda.
Den nettogivande invandringen slutade iofs just runt 70-talet med arbetskraftsinvandringen från jugoslavien men okay.

Politik handlar om också om att tänka och arbeta långsiktigt. SD har ju förvarnat invandringens konsekvenser i många år, som vi nu ser mer och mer av. Men det går alltså inte att ge creed för detta nu menar du? Tror du inte att de kalkylerade utan spelade roulett innan de uttalade sig?