Forumet - Det här med att koppla stereo till dator

Det här med att koppla stereo till dator

1464 0 14

Av någon anledning har det aldrig funkat med någon stereo eller dator jag ägt de senaste åren, det blir något skumt "eko" och överdrivet kraftfullt i vissa ljud och så och låter förskräckligt, kan jag göra något åt det eller ska jag fortsätta köpa på mig stereomaskiner i hopp om att någon fungerar?

Spana också in:


Il Duce:

Har en kompaktstereo ocharrow-10x10.png en förstärkare av modell äldre

Har fått utmärkt ljud med samma koppling som jag använder här på andras uråldriga stereoutrustningar
Köp en dac , du får aldrig bra ljud med en 3.5 sladd via rca om du inte har ett ljudkort för minst 1600 kr en dator har ju dur mkt egen störningar som  ifrån nätaggregat , fläkten , processorn m.mm  . Din förstärkare förvränger och höjer  ljudsignalen  Ifrån datorns 3.5 ingång då låter det inte bra. Har du en bra telefon så hör man bara skillnaden där . Kan va fel på din förstärkare också ^^ 

Il Duce:

sladd med 3,5mm>rca
ditt problem är fasfel, det är jag helt säker på, men jag har ingen riktig aning om vad det beror på. testa att byta ut olika delar i kedjan och se när problemet försvinner, då märker du vilken komponent som är trasig. jag skulle börja med att testa olika ljudkällor, sen byta ut adaptern mellan minitele-rca, sen rca-kabeln.
problemet är, i korthet, att du får något slags crosstalk mellan kanalerna, som ligger ur fas, dvs, de är förskjutna i tid mot varandra. det behöver inte vara mycket alls för att hörbara problem ska uppstå, vi pratar om millisekunder. jag har upplevt det problemet några gånger i utrustning, i synnerhet med trasiga pluggar, eller glappande kontakter. testa att lirka lite med miniteleadaptern, se om det finns något läge där den låter som den ska.
fasfel är krångligt utav bara satan, och när de uppstår i hårdvaran är i princip trial and error vägen att gå för att lösa problemet. att försöka resonera sig till vad problemet är är sånt som tar några dagar, sen får man huvudvärk, och kommer ändå inte fram till något. 

vill du testa teorin kan du spela upp ljud i bara vänster respektive höger högtalare. funkar utrustningen som den ska så ska det inte låta något alls ur andra högtalaren. har du crosstalkproblem så kommer det göra det. förmodligen inte lika högt, men något kommer det låta.

är det något annat än så övergår det mitt förstånd.