Forumet - Det här med att vara enäggstvilling

Det här med att vara enäggstvilling

1031 2 20
Skulle vilja läsa era tankar lite kring mitt problem. Jag är som sagt enäggstvilling och har därför ett syskon som är född samtidigt som mig och ser likadan ut som mig. Han är min bästa vän och som tvilling får man en väldigt speciell relation till sitt tvillingsyskon (andra halva, dvs min naturliga kloning eftersom vi var samma spermie innan celldelningen skedde).

Det här såkallade problemet har på gått i lite drygt 3 år och jag har börjat störa mig mer och mer på det här genom åren. Det kanske är lite svårt för er att sätta er in i situationen men jag ska försöka få er att se det hela från mitt perspektiv så ni förstår.

Det hela började som sagt för tre år sedan (hösten 2009) med att jag började "dejta" en tjej och hade det riktigt bra med henne. Vi trivdes i varandras sällskap, hade roligt tillsammans och gjorde sådant "betuttade" människor gör med varandra.

Dock så hade jag fortfarande ögonen för mitt ex som jag hade blivit dumpad av i början av den sommaren. Mitt ex märkte att jag och den här tjejen hade något på gång och började ångra sitt val och bad mig senare komma tillbaks till henne. (Hon gjorde inte slut för att hon inte var kär utan för att hon hade svårt för att binda sig) Jag blev väldigt glad för förslaget och gick tillbaka till mitt ex (Vårat förhållande höll i 1,5 år innan vi valde i februari 2011 att gå skilda vägar).

Dock så blev den tjejen jag flirtade med väldigt förtvivlad över det hastiga beslutet jag tog genom att gå tillbaka till mitt ex. Genom att visa sin förtvivlan valde hon att gå på min tvillingbror istället. Detta skedde två dagar efter hon hade frågat mig om jag ville inleda en relation med henne men när hon fick reda på hur det låg till började hon hålla på med min bror istället. De har nu haft en mycket komplicerad relation sedan dess (De smiter iväg till varandra om kvällarna men vill inte ses som ett par. De sårar varandra men tycker relationen ändå är bekväm eftersom den ger närhet och någon form av kärlek.)

Det här har sedan dess hänt lite titt som tätt med andra personer. Jag börjar "hålla på" med någon och sedan får min tvillingbror "resterna". Det börjar bli väldigt tröttsamt att han alltid ska ta över efter mig! Kan han inte leta rätt på egna relationer istället? Och varför ska alla mina forna förhållanden falla för honom också? Detta börjar gå över gränsen och jag har sagt till honom nu att jag stör mig på det men han förstår inte riktigt, han tycker jag är fånig som ens bryr mig.

Men just nu börjar han verkligen gå över gränsen. Jag gjorde slut med min senaste flickvän i april men vi har fortfarande en härlig relation jag trivs med. Vi umgås som partners men vi får fortfarande hålla på med andra (vi kan säga att vi har ett öppet förhållande). Dock så gillar hon min tvillingbrorsa väldigt mycket också! De har aldrig gjort något men nu börjar det gå över gränsen. Jag lämnar dem ofta själva (För att jag litar på dem) och då kan jag se mitt ex pussa honom på kinden, krama honom osvosv. Jag är inte svartsjuk men det är en grej jag stör mig på. Dessutom i just detta tillfälle så ska min bror sova över hos henne för att de varit ute på fest tillsammans medans jag sitter hemma och pluggar.

Visst litar jag på dem men till viss del så känner man ändå att något kan hända just för att det har hänt förut. Sitter just nu och smsar för fullt med mitt ex men hon försöker bara försvara deras relation och att jag är dum som ens tänker på sådant här. Jag tycker hon borde förstå varför!

Men jaja, vad vet jag? Ville bara få lite perspektiv på det hela och kanske få läsa om hur andra ser på det. Så vad tycker ni?
komplicerat de där asså:-\ du kan väl skaffa dig en seriös relation istället och skita i vad din bror gör? är dessutom inte så konstigt att tjejer som har blivit attraherade av dig blir attraherad av honom också ni är ju ändå identiska utseendemässigt och säkert lika på andra sätt också....
oj shit vad drygt. jag hade nog tagit ett snack med min brosha (haha). i ett öppet förhållande får hon kanske bestämma lite själv, men din bror är din bror.

attackera inte honom utan berätta bara att du tycker det är väldigt jobbigt och du vill inte att en tjej ska komma emellan er osv. kolla vad han tycker och tänker angående att han börjar träffa alla tjejer du haft någon relation/historia med. fråga honom hur han hade känt om det var tvärtom (han kanske hade tyckt att det var okej, men det är okej för poängen är att du ska få fram mer om hur han tycker och känner och berätta för honom vad du tycker och känner). en fling är dessutom annorlunda än ett ex/flickvän.

MEN det är viktigt att du har tillit för dem också, det är ändå två personer som står dig väldigt nära. det kan bli väldigt påfrestande för dem om du anklagar dem och oroar dig när det kanske inte alls är något på g.

communication is key!

Spana också in:

cuzIcan:

skaffa dig en seriös relation istället


håller med, då blir det ju inte lika mycket 'rester'

Ändra stil ?
Flytta bort från din brorsa ett tag, så ni an utvecklas lite åt olika håll.
Eller försök fixa ihop honom med en annan tjej?
Låter sjukt irriterande, jag skulle nog skälla ut honom om jag var du, men men.
cuzIcan:

stäng av datorn, mobilen, tvn och all annan elektronik. sen ta fram det du ska plugga och inget annat så kanske du kan fokusera bättre försök hitta ett intresse för det du ska plugga också (om du inte redan har det såklart)


skulle jobba på datorn men insåg att jag saknat ett program som tog ett år att ladda ner osvosvosvosv. har inte pluggat nåt idag.
nu ska jag på fest. lol.
honolulu:

skulle jobba på datorn men insåg att jag saknat ett program som tog ett år att ladda ner osvosvosvosv. har inte pluggat nåt idag.nu ska jag på fest. lol.


känner igen de... e jobbigt:-(
haha du är inte ensam har inte orkat plugga:-P även om jag har prov på måndag men men får plugga ikväll och imon och hoppas på det bästa:-V
festa är lite roligare än plugg^^
svefnpurka:

jag tror inte du rättvist kan genomföra ett öppet förhållande mellan dig och ditt ex som gör ett undantag i hennes val av partners, dvs utesluter din bror. du kan ej heller förbjuda din bror från att träffa dina ex.


Jag och mitt ex har ett öppet förhållande med regler. Dessa regler är att man få hålla på med vem som helst FÖRUTOM den andras vänner/familjemedlemmar. Vi båda vet om att det här kan orsaka problem och att någon kan bli sårad. Men vi får hålla på med människor vi lär känna själva eller randoms. Så det här är mycket sårande då mitt ex ska hålla på med mig och min bror samtidigt! Kom igen, välj en för fan tycker jag. Dock så vet jag att de inte gör något men please, min bror kan aldrig leta rätt på egna relationer känns det som.. Det är det som är problemet liksom.
oatsreuvaue:

Ändra stil ?
Flytta bort från din brorsa ett tag, så ni an utvecklas lite åt olika håll.
Eller försök fixa ihop honom med en annan tjej?
Låter sjukt irriterande, jag skulle nog skälla ut honom om jag var du, men men.


Vi har redan någorlunda olika stil men det du säger är sant. För det är ju så "Man blir som man umgås" och eftersom jag träffar min bror varje dag finns det såklart stora likheter mellan oss trots olika intressen och personlighetsdrag. Det här är ett problem som också är jobbigt med att vara tvilling, ibland tar inte folk oss som två olika individer. Jag är lika mycket en egen person som du trots att jag är tvilling men det är inte lätt för andra människor som inte känner en att se och förstå det.

Jag förstår din poäng, det vore nyttigt att kanske flytta iväg. Men tyvärr så går inte det eftersom jag måste avsluta min utbildning här! Så blir kvar här ett tag till.. Men alltså, det är inte så att jag ogillar min brorsa. Han är min bästa vän och jag älskar honom, min andra hälft. Men såklart så stör jag mig på honom också och det här har blivit otroligt jobbigt på sistone som du kan se.
cuzIcan:

du kan väl skaffa dig en seriös relation istället och skita i vad din bror gör?


Mina två ex har varit två seriösa relationer. Första skedde nästan egentligen under hela min högstadie period (Fast vi var tillsammans i totalt 1,5 år) med flirtande och sådant där. Och förhållandet efter det höll i 7 månader som sedan nu har över gått i ett "Öppet förhållande" dvs min första relation på det här sättet.

Men självklart har jag haft lite små flirtar här och där som brorsan sedan "tagit över" och först nu har jag satt ner foten och insett att det här är ett problem och jag vill inte ha det såhär. Hur ska jag kunna skita i det här när jag älskar mitt ex och min bror medans de sårar mig? Det är inte något man direkt skiter i.


cuzIcan:

är dessutom inte så konstigt att tjejer som har blivit attraherade av dig blir attraherad av honom också ni är ju ändå identiska utseendemässigt och säkert lika på andra sätt också....


Självklart ligger det en sanning i vad du säger. Jag umgås med min bror varje
dag och man blir ju som man umgås. Men vi är fortfarande olika individer med olika personlighetsdrag och intressen. Men som sagt, det första en främmande person ser är endast likheter. ("Wow, är ni tvillingar?! vad LIKA ni är!" Mhm, you don't say?) och självklart är det här något jag vant mig vid och fått leva med hela livet. Men folk måste lära sig att "think outside the box", vi är två OLIKA individer så det är inte okej att gå till min bror bara för att han SER ut som mig och kanske har någorlunda lika personlighetsdrag. Det är ingen ursäkt i mina ögon, tyvärr.

Hej! Jag är en tjej på 15 år som har en tvillingbror. Vi är väldigt lika för att vara tvåäggstvillingar , det är bara jag som har längre hår men annars är vi läskigt lika. Vi brukar ha typ varannan vecka att vi sover tillsammans och ligger och snackar om precis allt. Mycket kärlek, vi är väldigt öppna eftersom vi har många gemensamma kompisar och intressen. Det hade blivit väldigt stelt om inte vi hade snackat så ofta och han kanske blir tillsammans med min kompis. Så försök snacka med din brorsa och ha öppna dialoger, våga säga till honom när han gör fel. Min brorsa frågar mig massor om tjejers kropp och tvärtom.  Ha bra relation till brorsan så löser det sig. 

Det är väldigt jobbigt när folk ser en som en individ. Vi har väldigt gemensamma intressen och kommer att gå samma linje på gymnasiet. Jag är lite pojkflickig av mig och därför så ser vår stora släkt(som vi tyvärr ser jätteofta)oss som två bröder, jag gillar killiga kläder men för det är jag tjej. Det enda ställe när de ser oss som olika är när det gäller betyg i skolan! 

Skicka meddelande om du vill få fler råd.    :D