Forumet - Det känns som julafton idag........

Det känns som julafton idag........

742 0 34

Spana också in:

Känns som julafton och man har redan varit framme och klämt på paketen och insett att man förmodligen bara kommer få en massa mjuka paket med strumpor och fula tröjor som man aldrig kommer använda och inte den där dyra leksaken man så längtansfullt hoppats på att få... så man nöjer sig, sitter bitter framför tvn och tröstäter mekaniskt Aladdin-choklad och pepparkakor och lussekatter och julskinka tills man får ont i magen och går och lägger sig...

NEMI: alla partiers anhängare är helt lyriska över på vilket sätt dom ska förstöra samhället här näst.
Mm, För Sverige Är Alltid Så Jävla Förstört. Samhället Är Helt Paj.

Feberyra: Känns som julafton och man har redan varit framme och klämt på paketen och insett att man förmodligen bara kommer få en massa mjuka paket med strumpor och fula tröjor som man aldrig kommer använda och inte den där dyra leksaken man så längtansfullt hoppats på att få... så man nöjer sig, sitter bitter framför tvn och tröstäter mekaniskt Aladdin-choklad och pepparkakor och lussekatter och julskinka tills man får ont i magen och går och lägger sig...
Sett på opinionsmätningarna? 

Ger ditt inlägg gott betyg och smileyn Hjärta

mynona: Ja, en aning. Jag är trött på cynismen, jag vill gripa tag i känslan av politisk berusning när den infinner sig och bruka den. Det handlar om regeringskifte, om F! kommer in och huruvida SD får en vågmästarroll eller inte, och hur klädsamt cynisk man än vill vara så spelar det roll.
Känner mig lite träffad och inser innerst inne att du har rätt... för min del är det nog mest vetskapen att S-politik egentligen inte skiljer sig så mycket från M-politik, att Löfven inte hör hemma inom politiken men ändå troligtvis kommer efterträda Reinfeldt, att S verkar ovilliga att samarbeta med V i någon betydande utsträckning etc. etc. ... som gör mig lite cynisk.

Feberyra:
Känner mig lite träffad och inser innerst inne att du har rätt... för min del är det nog mest vetskapen att S-politik egentligen inte skiljer sig så mycket från M-politik, att Löfven inte hör hemma inom politiken men ändå troligtvis kommer efterträda Reinfeldt, att S verkar ovilliga att samarbeta med V i någon betydande utsträckning etc. etc. ... som gör mig lite cynisk.
Ja, jag förstår att entusiasmen inte kan vara lika stor som den skulle ha varit om M och S vågade visa sig som motpoler i stället för att pressa sig in i varandra rakt på mittstrecket. M vann val på att låtsas vara mer vänster, och S uppvisar en oportunistisk feghet genom att låtsas (?) vara mer höger för att samla ihop röster från mitten. Därmed förskjutes hela politiken till en okontroversiell mittenmassa som skapar nästan lika stort politikerförakt som ett tvåpartisystem genom sin brist på kontraster, för väljarna förstår att de inte vill stöta sig med någon för att de vill samla röster så långt höger och vänsterut de båda kan. Man har rätt att vara cynisk, men det blir en ond cirkel, för cynism skapar röstskolk och röstskolk gör att det till slut enbart blir en viss typ av väljare som röstar, och då sluts den onda cirkeln på allvar. De radikala som vill dra S åt vänster kan rösta på V, som ändå är pålitligt vänster, och på så vis hoppas på siffror som gör S beroende av V:s stöd. Kommer F! in kommer vi om inte annat få in radikaler som ger politiken mer liv genom sin gräl med SD i alla fall.  

Feberyra:
Tror jag sett för många opinionsmätningar och att det har blivit ett problem i sig.
De får en att domna av till slut. Fanns det inte någon regel om att det är förbjudet att presentera opinionsmätningar för tätt intill valet? Undrar i så fall hur man ska tänka om de presenteras samtidigt som valresultatet och om de hade skiljt sig åt. 

mynona: De får en att domna av till slut. Fanns det inte någon regel om att det är förbjudet att presentera opinionsmätningar för tätt intill valet?
Har för mig att jag häromdagen hörde (på P1 tror jag?) att det fanns sådana regler i nåt land, vet inte om det funnits här... inte helt tokig idé dock! Tror inte direkt de opinionsmätningar som görs så nära inpå valet är särskilt tillförlitliga heller, pga att man kanske inte lyckas skrapa ihop ett tillräckligt stort och brett urval etc. Bättre att bara vänta och se istället... sluta sitta framför SMHIs hemsida och trycka F5 F5 F5 F5 F5 och gå utanför dörren och se efter själv istället hur vädret artar sig... så ja, du har helt rätt!

Haha, vad förvirrade inlägg jag skriver i dag... :(