Forumet - Diabetiker - det positiva och negativa?

Diabetiker - det positiva och negativa?

1256 0 58
Jag är diabetiker och jag ser inte min sjukdom som något som bromsar mig men vissa dagar kan man endå känna att de inte är det roligaste i hela livet att behöva gå runt med en sjukdom som kommer hålla i sig hela livet.
Nu vill jag veta vad ni kan tänka er vara positivt och negativt med diabetes?
SPiDERMANNEN:

Negativt kan väl vara att man hela tiden måste hålla koll på tider att äta, vad man ska äta, komma ihåg att ta insulin och blablabla.


Nja med de insulin som finns nu så behöver man faktiskt inte ha mer kolla än andra på när man äter eller vad och om man har haft det ett tag så kommer man oftast ihåg att ta insulin.
Men de kan ju vara lite drygt om man är ny i de hela.
De kan vara lite jobbigt att hålla koll på blodsockret osv om man druckit de är väll de enda. Men alla har dåliga dagar och då kan de gå riktigt åt fanders xD.

Spana också in:

Jag har inte diabetes men en annan kronisk sjukdom som heter spondartrit och det finns det givetvis en massa negativt med. Det positiva som jag ser det är att jag måste lära mig planera, ta min medicin, röra på mig, ta hand om mig själv och försöka vara ödmjuk och respektfull mot min egen kropp.

Klart att man inte orkar vara duktig årets alla dagar men det är bara mänskligt.
Whitewalls:

Jag är diabetiker och jag ser inte min sjukdom som något som bromsar mig


Jag fick reda på idag att jag har diabetes typ 1 , jag vet inte hur jag ska tackla det. Jag har redan en massa andra sjukdomar.
Men om man har diabetes får man inte äta vad man vill då asså jag menar inte socker å sånt men jag är t ex vegetarian , jag hoppas jag fortfarande får vara det ...
Helena NÄTVANDRARNA:

Kan ingen av dem hjälpa dig även med det här då?


jag vet inte jag har redan olika bara för att de har specielliserat sig på just den sjukdomen men jag ska prata med dem var fall. =)

Stronghold:

Finns väl inget positivt?


Att man inte får äta socker typ så man blir inte tjock.
Stronghold:

Man behöver inte äta massa socker även om man är frisk


Jag vet men i och med att de tinte är farligt när man är frisk så behöver man inte tänka utan bara äta och då kan det lätt bli för mycket . Men det beror ju på hur man är som person det behöver inte stämma det har du rätt i .