Forumet - Digital och-kompaktkameror?

Digital och-kompaktkameror?

156 0 3
Okej, vet inte hur jag ska kunna förklara, men jag försöker [bigsmile]

Jag är väldigt ny med det här med digitalkameror och kompaktkameror. [rolleyes]
Jag vil köpa en kamera som ger väldigt bra bildkvalité när man ska fota sig själv. Jag brukar se tjejer som fotar mot speglar med deras kompaktkameror (Canon eller Nikon D100 osv.) och bilden blir skit fin och ren, sådan kvalite vill jag ha.
Men de kamerorna kostar ju flera tusen! [surprised]
Finns det någon billigare digitalkamera som har samma styrka som dessa kompaktkamerorna?
Dessutom när vi pratar om bildkvalite, ska kameror ha flera megapixlar eller större optisk zoom eller bredd? Vad ska man utgå från om man vill ha en ren och "proffsig" bild? [blush]
Tack på förhand!
rosapepsiburk:

tjejer som fotar mot speglar med deras kompaktkameror (Canon eller Nikon D100 osv.)


Nikon D100 är inte en kompaktkamera.

rosapepsiburk:

Finns det någon billigare digitalkamera som har samma styrka som dessa kompaktkamerorna?


Du verkar ha blandat ihop saker och ting lite här.

Detta är en kompaktkamera:
Image

Detta är en systemkamera:
Image

Båda dessa kameror är digitalkameror. En digitalkamera är helt enkelt en digital kamera, som inte använder film utan som du kan föra över bilderna från direkt till din dator.

rosapepsiburk:

Dessutom när vi pratar om bildkvalite, ska kameror ha flera megapixlar eller större optisk zoom eller bredd? Vad ska man utgå från om man vill ha en ren och "proffsig" bild?


Du kan få en bra bild med en helt vanlig kompaktkamera. Att köpa en systemkamera till att ta bilder på dig själv är bara korkat.

Mycket zoom är ju onödigt om du bara ska ta bilder på dig själv, och särskilt många megapixlar behöver du nog inte heller då du inte lär skriva ut bilderna i stort format och rama in dem.

Jag tror egentligen inte att det spelar någon större roll vilken kompaktkamera du köper. Är du stadig på handen kan du få fina bilder med vilken av alla de kompaktkameror som finns på marknaden som helst. Kika omkring på lite olika recensioner så får du en bild av vad vanliga användare tycker om kameran, och har den fått väldigt dåliga recensioner är den ju inget att ha. Jag rekommenderar att du kollar upp märket Ricoh och de kameror i Panasonics Lumix-serie med Leica-optik.