Forumet - Dimensioner

Dimensioner

207 0 13
Föreställ dig att du varierar storleken på en endimensionell linje. Linjen illustrerad i en dimension kommer inte att förändras i utseende, eftersom det ger sken av att vara en nolldimensionell punkt.
Föreställ dig nu att du ändrar storlek, och roterar, ett tvådimensionellt plan (i två dimensioner givetvis). Planet illustrerat i en linje kommer att variera något i storlek.
Föreställ dig nu att du roterar och ändrar storlek på en kub. Kuben illustrerad i ett tvådimensionellt plan kommer att ändra struktur, "morfas" i ett närmast organiskt och "kaleidoskopiskt" mönster... placerar man en punkt på kuben och sedan roterar, kommer punkten att göra vackra, "naturliga" rörelser av mindre avancerad art. En konstant hastighet på rotationen ger punkten ett fint sinusmönster av hastigheten och accelerationen i planet.
Vad händer när man roterar en fyrdimensionell kub i tre dimensioner? Hur beter sig punkterna fästa på kuben?

Spana också in:

Divinator:

lol fail. Linjer är tvådimensionella, punkter är endimensionell.


Inte direkt. Kan man färdas i en riktning (positiv eller negativ hastighet) är det en dimension. Kan man inte färdas är det noll dimensioner. Kan man färdas i x- och y-led är det två dimensioner etc.

Gifted:

Finns på wikipedia har jag för mig...


Divinator:

Bild


Nja... Om det inte är mer än så kan vi ju vidga diskussionsuttrymmet och ställa nästan fråga; hur beter sig en femdimensionell kub i fyra dimensioner när man roterar den? [party]