Forumet - Din historia...

Din historia...

5443 0 71
Jag sitter här och blir lite smått nostalgisk när jag tänker tillbaka på hur min "drogkarriär" började...

Jag är inte bra på att uttrycka mig i text, men ska göra ett försök ändå.

Mitt intresse för narkotika började väl visa sig någongång i 14- 15-årsåldern. Jag var färdig med att utforska alkohol och hade läst någon artikel om en kille som hade förstört sitt liv med hasch.
Jag visste några äldre killar från skolan som hade åkt fast med marijuana och deras liv verkade ju inte vara helt förstörda ändå!
Det var här någonstans som jag började intressera mig för cannabis.

Jag började läsa lite smått om det på internet, efter ett tag så hittade jag till flashback och därifrån hittade jag till erowid. Vid det här laget hade jag fått klart för mig att cannabis inte är så farligt som förmedlas av propagandamaskinen.
Efter ytterligare informationsletande på främst fb hittade jag sammanfattningar av både WHO:s rapport och den kanadensiska senatsrapporten.

Jag började disskutera lagstiftningen med några vänner, de trodde jag var galen som inte trodde att knark var det farligaste och hemskaste som fanns.
Alla förutom en kille (som jag senare i livet skulle dela många spliffar med) tyckte att knarkare var minst lika onda som våldtäcktsmän och andra våldsbrottslingar.

Jag följde med "Nicke" som var på min sida i disskusionerna om knarket, på en förfest i slutet av högstadiet. Några av hans vänner som jag inte kände var där och de var en av dem som hade det första haschet jag såg IRL. Denna gången rökte inte jag något men mitt intresse för rökat var stort som aldrig förr.

När jag sedan började gymnasiet märkte jag att det fanns ett antal personer i klassen som delade mitt intresse för cannabis. Det var framför allt en av dessa som skulle betyda mycket för mig, vi kan kalla honom för Jens. Vi disskuterade fördelar och nackdelar med en avkriminalisering, hur man kunde minska drog relaterade skador över huvudtaget, vi pratade om allt som hade med droger att göra. Vi pratade inte bara om droger men det var definitvit det majoriteten av våra samtal handlade om.

En solig fredagseftermiddag i skolan så frågade Jens om jag skulle med och köpa majja. Givetvis svarade jag ja. Vi var flera personer som gick samman och köpte ett större parti för att få det så billigt som möjligt. Medans vi väntade på de andra drog jag, Jens, Anna och Tomas till en biljardhall. Efter en timme ungefär stog jag utanför biljardhallen med fem gram marijuana i fickan och 250 kronor mindre i plånboken. Jag kommer fortfarande ihåg hur spännande jag tyckte det var, jag klev ur hallen och glädjen över att ha inhandlat min första femma var rent berusande.

Jag och Jens gick in i turkkiosken mittemot och köpte John Silver rulltobak och OCB rizlor. Jag var tvungen att dra direkt efter för att hinna med min buss hem som bara gick en gång varannan timme. Vi bestämde i alla fall att vi skulle träffas på förmiddagen nästa dag för att röka.

Så blev det, vi satte oss i en park i solskenet och rullade en rökte den ganska snabbt och la oss ner i gräset och väntade på att Tomas och anna skulle komma. När de kom efter tjugo minuter så började jag skratta hysteriskt åt Tomas gnälliga dialekt, jag har aldrig haft så roligt i hela mitt liv. Så snart jag hade lugnat ner mig så rökte vi en till, jag skrattade så fort Tomas öppnade munnen igen och snart satt alla fyra och skrattade som galningar. Efter en stund när skrattsalvorna hade börjat avta, gick vi till videomix och köpte Apelsin Festis, lösgodis och jordnötsringar. Vi gick tillbaka till parken och låg helt tysta i gräset och bara slappnade av. Efter en stund som kändes som en evighet så gick vi till Tomas lägenhet som bara är 5 minuters gångväg från parken. Väl där satte vi på tvn och kollade på scrubs samtidigt som vi avnjöt ännu en spliff.
Jag blev duktigt stenad och allt "hackade" fram det var som om världen laggade.

Efter ett par splifar några avsnitt av Scrubs och många Bob Dylan låtar och en "bokskogspromenad" senare satt jag på bussen hem, fortfarande med 5 gram i fickan.

Jag klassar den dagen som en av de bästa cbdagarna i mitt liv.

Nu ett antal år senare så har jag dragit i mig Stilnoct, Tramadol, Kodein, Imovane...säkert något mer men kan inte tänka riktigt klart såhär tjugo i fyra på morgonen.

I vart fall så har Cannabis och Tramadol varit de droger förutom alkohol som jag har använt mest frekvent.
De uppsatser som jag har fått bäst betyg på har jag varit riktigt hög på tramadol när jag har skrivit.

Nu så har jag inte tagit några droger öht, ingen alkohol, ingen cb, ingen tramadol inget nikotin ingenting på två och en halv månad.
Dagen då jag börjar igen kommer med all säkerhet, men den känns i nuläget ganska avlägsen då jag inte tycker jag får ut så mycket av det för tillfället, men jag ångrar inget jag har gjort.

Undrar om någon kommer palla läsa:P Hoppas iaf att det går att fatta något utav det jag har skrivit.

Hur var det för dig?

Hur gick det till när du för första gången berusade dig med något olagligt?

Vad var det för något?

Hur upplevde du ruset?

Vart var du någonstans, med vem, vad gjorde ni?

Var det fint väder ute?

Hur många gånger har du knarkat sedan dess?

Hur var ditt bästa rus någonsin?

Några andra droger som har konsumerats?

Hur är ditt liv idag?

Berätta för oss hur ditt liv med narkotikan har sett ut! Snälla dela med dig av dina upplevelser!

Spana också in:

Har alltid varit intresserad av biokemi, neurologi, farmakologi osv. (så fort jag fick reda på lite information dvs). Därmed alltid också varit fascinerad över vad droger kan göra med människor och deras psyken. Hade dck i princip en straightedge-inställning till alla former av berusningsämnen ända upp i 15-16 årsåldern. Kallade mig gärna nykterist ifall någon frågade. Törstade efter information om allt. Gick ut högstadiet med exceptionella betyg.
Det hela började sen med att jag av någon anledning hamnade här: http://knarkkorven.magiskamolekyler.org/index.html
Plöjde kvickt som tusan igenom all text om svampen. Hade hört talas lite om hallucinogener tidigare (föreläsning på högstadiet om droger), men det var tydligen propaganda. Hallucinogener gjorde (enligt denna i mina ögon (då) kontroversiella och knappt pålitliga sida) inte en galen och att man skulle se spindlar under huden. Det var något annat. Läste kritiskt och trodde knappt på det jag läste. Snart hade jag läst några e-böcker och en massa artiklar, wikipedia, erowid etc. etc. för att kolla upp om detta verkligen stämde.
Kryssade det och tänkte inte mer på det på ett tag.

Jag är 16 år och på fest. Smakar vodka för första gången (det bjöds, och så skadligt kan det väl ändå inte vara?). Tog mig minst 20 minuter att tömma mitt glas med den brännande drycken och jag kände vad som skulle bli mitt första alkoholrus. Varm i ansiktet och pratade för mycket.
Är på fest, är på fest. Super.
Kom på att jag läste något om svamp. Läser. Läser om cannabis (som jag då trodde skulle vara svamp i lightversion). Läser. Läser.
Är på fest, chillar med några kompisar hade byggt sin egen bong. De röker massvis med marijuana, medan andra (bl.a. jag tittar på och har kul åt dem).

En dag i september följer jag med två kompisar ut i naturen för att dela på en lagom stor spliff. Var lite paranoid och rädd att jag skulle bli helt borta. Ville egentligen att minst en skulle vara nykter (hade hört att man kunde snea). Alla röker dock, men jag känner inte mycket (troliegn pga dålig teknik)... solen skiner och vi köpte glass.

Rökte inte på ett bra tag. Söp dock bort väldigt mycket. Tjusningen i alkohol var skrämmande. Tog varje tillfälle i akt. Som ett barn med sina nya leksaker.

Åkte en vacker dag in till christiania i köpenhamn för att steka omkring lite med mina kära vänner och även inhandla en femma brunt av hög ([rolleyes]) kvalitet. Hade inte råd - dyrare än jag trott. Åkte hem med 4 g mjukt hasch. [love]

Rökte på lite då och då, men det var fortfarande något som kändes distant och förbjudet. Hade inte riktigt sett tjusningen än.

Läser allt om psykedelia. ALLT. Läser på olika forum.

En sen kväll i augusti tände jag min holk (som jag köpte i Thailand) på rummet och hällde även i mig en drink med mineralvatten och vodka. Kom på en ekonomisk rökteknik. Blev duktigt bäng. En overklig känsla. Varm. Stimulerad och sederad samtidigt. Psykedeliska tankebanor som jag hade hört talas om. Hör en massa roliga skämt i huvudet. Röster. Mitt jag sjunker bokstavligt talat in i en softcorefilm och känner hur allt pirrar till i en sann extas. Tokäter gifflar och somnar gott, när jag känner hur varje fiber i täcket isolerar mig från kylan och låter värmen från min egen kropp smeka min själ. Underbart.

Rökandet blir en vana. Tänder en holk några gånger i veckan.

Gör psykedelisk debut på foxy methoxy. Tripprapport finns att läsa på KoR.

Röker på nästintill daglig basis. Håller mig dock i schack.

Tar LSD för första gången och blir överväldigad av kärlek till omvärlden och all dess komplexitet. Inte minst till alla människor. Rapport finns på KoR.

Trippar än mer på ovan nämnda substanser. Känner mig rätt erfaren vid det här laget, men min törst sinar inte. Mitt intellekt byggs på för varje dag. Snittade 20.0 i ettan på gymnasiet; dalar lite nu, men över lag har det gått fint. Mitt liv är långt ifrån perfekt. Emotionellt trubbel har plågat mig de senaste åren, men faktum är att dessa "droger" gjort det bra skönt för mig. Är väldigt öppensinnad numera. Äter allt. Vågar. Njuter av vad som njutas av bör. Musicerar som aldrig förr. Komponerar. Målar. Fotograferar. Ska börja sy kläder...
Bloggar. Skriver poesi. Lagar mat.
Känner mig som någon slags kulturelitist, med "de tråkigas" erfarenhet i bagaget! Känner mig äldre än de flesta i min klass, trots att jag inte är det och att det är relativt god standard (naturvetenskap + musik). Men jag har, som alla andra, mycket kvar att lära och hämta ut av livet.

Där har ni det.

(reserverar ert tålamod med den röriga texten... där finns säkert flera tempusbyten bl. a. men det är inget jag tänker göra åt; ni förstår säkert)
Infraröd:

Kan passa på att tillägga att min sk "stash" nu är lite väl stor. Kan trippa i flera år på det som ligger i mitt kassaskåp, ehe.


Haha, najs! Blir det inte dåligt om det ligger för länge? Eller säljer du?[crazy]
Tack för att du tog dig tid att berätta! Tycker det är riktigt intressant att läsa hur andras "karriärer" har sett ut[crazy]
hixaren:

Hur var det för dig?


börajde när ja var kanske 13 d va väll mest att man drog nåra follisar me polarna på fredan men sen när man vart äldre hitta man väl äldre polare som kunde fixa ut rikti öl å sånt.

haha fatatr inte riktit massa töntar som itne börjar dricka förrens dom e 20 eller nått.
Mitt första rus var roligt! Var 14 och hade kommit över stilnoct utan att veta vad det var och jag tänkte först bara testa hur det var att sova på det. Hade ingen aning om vilken underbar grej det var. Tog en tablett och sprang sedan runt i trädgården och gjorde konstiga ljud, medan mina syskon argt frågade om jag fått psykbryt :-D
hixaren:

Haha, najs! Blir det inte dåligt om det ligger för länge? Eller säljer du?[crazy]


Har det som pulver i ziplocs, vet inte om det kan bli dåligt (men det är i alla fall svalt och mörkt förvarat), råkade av någon anledning köpa lite för mycket pga andrahandspris (går plus av att sälja högst hälften [smile], det är dock inget jag gör).

hixaren:

Tack för att du tog dig tid att berätta! Tycker det är riktigt intressant att läsa hur andras "karriärer" har sett ut[crazy]


För all del.
[crazy]
Matilda1988:

Tog en tablett och sprang sedan runt i trädgården och gjorde konstiga ljud


Av Stilnoct[confused] Jag tycker mest att man blir slö av det...säker på att det inte var någont annant trevligt litet piller?

Infraröd:

Har det som pulver i ziplocs, vet inte om det kan bli dåligt


Okej, får hoppas att det klarar sig[smile] Jag kan inget om psykedelia tänkte bara på att röka blir ju kasst om det ligger ett tag. Detsamma gäller stillisar och liknande. Provade 2 år gamla stilnoct för ett tag sedan, visst blev jag bränd men det var inte samma gamla hederliga rus...

Infraröd:

råkade av någon anledning köpa lite för mycket pga andrahandspris


Haha, råkade köpa lite för mycket[cool]

Kom igen nu folket, skriv![crazy]
Min debut var i slutet av 9an, hade varit och festat med massa äldre folk (20 åringar) och till slut hamna vi på scandic hotell sviten. Väl där inne så började dom rulla upp fina spliffar och dom langa upp några linor också men dem intresserade mig inte. Jag hade innan blivit tillfrågad några gånger men kände mig osäker men nu var det perfekt. Så jag, "peter" och "emelie" tände upp en och börjde passa den "to the left". Efter första spliffen som då var en cocktail kände jag inte så mycket, men efter den andra spliffen kicka det riktigt jävla bra måste jag säga. Först var det en skrämmande känsla men efter några minuter så kände jag mig riktigt bekväm och lätt i kroppen. När jag sitter där i soffan helt tyst för mig själv börja jag tänka på vad som skulle hända resten av kvällen. Helt tyst satt jag där och drömmde mig bort i tankarna från att vi skulle vinna på lotto till att vi skulle ut i krig men jag fastnade på en viss grej. Jag tänkte på hur livet skulle se ut om vi var bönder i Norrland, jag vet inte varför jag minns det så väl för det var inte nått speciellt men just det tänkte jag på så jävla mycket. Mitt i mitt drömmade och tanken sprang omkring i huvedet på mig så säger Emelie - Vad sägs om det ?. Och jag blev helst tyst, fatta inte ett skit av vad hon snacka om och bryter ur mig - Vad tycker jag om vadå ?. Två sekunder senare ligger Peter helt vriden på sig av skratt, tre sekunder efter det börjar jag också skratta åt honom, sen börjar Emelie skratta sen skrattar vi bara jag vet inte hur länge. Sen minns jag ingeting mer än att jag vakna upp i soffan. :P
Jag skulle gärna skriva en fin, lång, löpande text, men jag orkar inte riktigt såhär på kvällskvisten. Så istället så svarar jag helt enkelt på dina frågor.

Hur var det för dig?
Om jag inte missminner mig så var min absolut första drogupplevelse (as in narkotika) på Lepheton (efedrin + etylmorfin). Det var i korta drag fruktansvärt. Jag raketspydde, mådde fruktansvärt och ja... Dog helt enkelt.

Hur gick det till när du för första gången berusade dig med något olagligt?
Det var inte så ruskigt genomtänkt. Jag och Libertad hade inhandlat några lappar LSD som vi hade tänkt testa när tillfälle uppstod. Men under tiden vi väntade på det rätta tillfället så bestämde vi oss för att inmundiga en deciliter hostmedicin var. [zzz]

Vad var det för något?
Lepheton. (Efedrin + Etylmorfin)

Hur upplevde du ruset?
Själva ruset var ganska mysigt med sköna rysningar överallt. Dock var bieffekterna fullkomligt vidriga.

Vart var du någonstans, med vem, vad gjorde ni?
Hemma hos mig, tillsammans med Libertad. Vi gjorde inget speciellt.

Var det fint väder ute?
Det tror jag inte.

Hur många gånger har du knarkat sedan dess?
Många gånger. Dock aldrig med lepheton. [rolleyes]

Hur var ditt bästa rus någonsin?
Troligtvis första gången jag provade LSD - även det tillsammans med Libertad. Ruset i sig är fullkomligt obeskrivligt. Men det som gör det extra speciellt för mig är den kamratskap som bildas mellan de som trippar tillsammans. Hur bögigt det än må låta så är det någonting väldigt speciellt som vi delat, och det är någonting jag aldrig kommer att glömma bort.

Några andra droger som har konsumerats?
Efedrin
Etylmorfin
LSD
Subutex
Cannabis
Eter
Någonting som jag tyvärr inte kommer ihåg vad det heter. Börjar i alla fall på M och är tänkt att användas för att pigga upp brukaren.
Jag kanske har glömt bort någonting, men jag tror att det är alla.

Hur är ditt liv idag?
Mitt liv är i stora delar bra. De dåliga sidorna beror i alla fall inte på drogerna.
Intresset började dyka fram när jag var 11-12år gammal och började med att jag boffade en del bensin samt andra gaser på min skola. Började läsa om droger på internet och skapade ganska snabbt ett intresse av dom psykedeliska drogerna.
Höll på ett par år med att boffa periodvis men la väl ner det vid 15år helt.
Prövade Cannabis vid 14års ålder men han bara röka det 3gnr sen åkte jag dit pga andra orsaker så fick lämna pissprov i 3 månader.
Efter dessa 3 månader började jag successivt att röka Cannabis igen men dröjde inte så himla länge innan jag åter torskade och fick börja pissa igen, även denna gång i 3 månader.
Slutade pissa och började röka igen, morsan kom på mig efter ett tag igen men orkade inte lägga sig i längre, då var jag nog 16-17år, närmare 17år iaf.
Sen höll jag väl på med rökandet titt som tätt och prövade även på många andra roligheter men var duktig nog att tacka nej till E bra många gånger.
I 3an på gymnasiet så lärde jag känna DXM och vi vart genast väldigt bra vänner, vi träffades på kafferep 1-2gånger i veckan tills mina 110st tabs var slut, brukade då äta ungefär 1500mg per gång.
Skolan tog definitivt skada av mit DXMande och även mitt psyke fick nog ett par smällar. Självmordstankar har jag mer eller mindre haft hela livet men dom vart 100gnr värre på DXM, även nu efteråt.
Har väl hunnit pröva på ganska mkt droger men för tillfället försöker jag bli helt ren istället, vill känna på nykterheten ett tag så har börjat lämna urinprov 1 gång i veckan.
Men nu ska jag dra mot jobbet iaf, det har jag änsålänge bara gjort bra ifrån mig på.