Forumet - Dina webbsidor

Dina webbsidor

465 0 38

Spana också in:

manpac:

fixa en meny


Va? Varför då? Sajten består av en enda sida. [confused]

manpac:

möjligtvis en header


Vad tillför det för nytta?
Det enda ett sidhuvud skulle göra är att ge mer kod, fler (tyngre) bilder och mindre effektiv skärmanvändning.

Gentlemen:

Texten är stor och läsbar


Detta är huvudsyftet. En läsbar sida är viktigare än en snygg sida, tycker jag.

manpac:

liiite mjukare färger kanske? :)


Nej. [smile]
Mario:

URL?


Det var inte en seriös fråga, jag blev bara nyfiken. Jag har jobbat med SEO i 1½ år.

Varför rankar din nya site inte högst på "emil vikström" i svenska Google när din meta-description innehåller "SEO expert"? [crazy]

Sysslar du bara med onsite-optimering eller sköter du länkbygget också? Optimerar du levonline.se eller optimerar du för era kunders räkning?
Penstrokes:

Varför rankar din nya site inte högst på "emil vikström" i svenska Google när din meta-description innehåller "SEO expert"? [crazy]


För att jag inte orkat peka bort smarta.sidor.nu från min gamla server. Det visade sig att smarta.sidor.nu hade rätt mycket länkkraft när jag köpte den :>

Ja, jag sköter (eller rättare sagt, skötte) optimeringen av Levonline.com. Jag har hållit oss på förstasidan på "dedikerad server", "co-location", "vps", "billig vps", "winmail.dat", "upphovsrättslagen" och "min ip" (de sista två mest för skojs skull) i perioder. Observera att det är hög konkurrens på dessa ord.
Erefredag.se ligger också på topp-5 på "är det fredag". :-)

Jag föredrar att jobba med onsite-optimering. Visst länkbygge har jag frvisso, men det är rätt begränsat. Det verkar ge mycket mer att optimera sin egen sida i frsta hand, och ha länkbygget som ett långsiktigt mål.
BTW, enjoy. Validerar ej pga. en liten miss med &/&amp; och en tom <ul>, men jag tänker inte rota fram källkoden plus dependencies och porta till senaste versionen av GHC bara för lite att få aset att validera, speciellt inte när jag ändå sitter och skriver på en helt ny version.

Mario:

länkbygge


AKA bloggspam, länkfarmande, etc.? Har ditt ständiga erefredag-spam på ansiktsburken, och kanske den här tråden, med saken att göra?

manpac:

O.o Du påstår att han har vit bakgrund på sin egna site? :S Va har du för skärm egentligen??


Du råkar inte händelsevis vara färgblind?
Mario:

Jag har hållit oss på förstasidan på "dedikerad server"


Varför har du valt att huvudsakligen optimera för "dedicerad"?

Jag hade nog personligen kört den rättstavade varianten (som bör ha högre sökvolym) inom H-taggen och i ankartexten för de interna länkarna och sen lagt till "dedicerad" nånstans i brödtexten på landningssidan för att även kunna ranka för felstavningen.

Hur tänker du här? Jag är inget proffs, är som sagt mest nyfiken. Är "dedikerad server" en svårare SERP att klättra i och du har således valt att istället rikta in dig helt på "dedicerad server", med framgång även på den rättstavade SERPen som en trevlig bieffekt?

Mario:

Det verkar ge mycket mer att optimera sin egen sida i frsta hand, och ha länkbygget som ett långsiktigt mål.


Onsiteoptimeringen utgör typ 15-20% av SEO, skulle jag vilja säga. Länkbygge och länkprofil är extremt mycket viktigare. Åtminstone på hårt konkurrensutsatta marknader.

Tycker du att du når snabbare och bättre resultat av att huvudsakligen jobba med onsiteoptimeringen, än genom aktiv länkanskaffning?