Forumet - Diskussion om bilar

Diskussion om bilar

2871 0 34
Har älskat Dodge Viper sedan jag var typ 10år gammal.
Känslan när man satt i en var helt magisk.

Mer realistiskt så gillar jag Volvo. Tycker att dessa nyare som S90, XC40 och XC60 är rätt snygga.
Kör dock en Toyota C-HR privat i dagsläget. Billig i drift, skatt osv och en bra bil helt enkelt.

Finns ett antal fula bilar men jag kommer t.ex aldrig äga en Ford oavsett hur snygg den skulle vara för att Ford inte tilltalar mig alls.

Spana också in:


Lav: Har älskat Dodge Viper sedan jag var typ 10år gammal.
Känslan när man satt i en var helt magisk.

Mer realistiskt så gillar jag Volvo. Tycker att dessa nyare som S90, XC40 och XC60 är rätt snygga.
Kör dock en Toyota C-HR privat i dagsläget. Billig i drift, skatt osv och en bra bil helt enkelt.

Finns ett antal fula bilar men jag kommer t.ex aldrig äga en Ford oavsett hur snygg den skulle vara för att Ford inte tilltalar mig alls.
Ford=found on roadside dead
Jag tror inte att jag har något favoritmärke. Det närmsta jag kommer är isåfall Tesla men jag ser Tesla som mer än bara ett bilmärke så det känns fel att säga att det har med det att göra.

Min drömbil har jag. Vill dock inte avslöja vad det är för något då den är svår att missa. Den har blivit allt vanligare på senare år MEN min sticker ut då den med största sannolikhet är den enda av sitt slag gällande utrustningsnivå (som även syns på utsidan) i göteborgsområdet och då det garanterat finns ytterst få av den i Sverige (jag kör långa roadtrips ibland). Att visa bilder på den eller ens säga vad det är för en skulle nog avslöja mer om mig än vad jag kanske är bekväm med. Meeeeeeeeeeeeeeen för den som orkar och inte har något bättre för sig och ÄR SÅ NYFIKEN PÅ MIG xDDDDD kan ju alltid börja gräva igenom forumet för jag TROR att jag i någon tråd för länge sedan sagt vad det är för bil (när jag inte hade den än) och till och med lagt upp bilder.

Moving on: Drömbilen jag har har jag för att den inte kostade flera miljoner som dom flestas drömbilar gör (dom flesta drömmer ju om hyperbilar och superbilar) - den kostade "bara" 330k. Den kostar dock ack så mycket mer att köra och äga (skatt + helförsäkring = typ en månadslön om året).

Jag har dock beslutat att det kommer att vara min sista bil med förbränningsmotor. Jag ska efter den ha en elbil. Om det sen blir om två år eller mindre eller om fem år eller mer återstår att se. Jag har ganska länge trott att elbilen jag tänkt skaffa skulle vara en tesla (model 3) - men utbudet ökar stadigt så det är inte säkert längre, jag menar - vem vet hur det ser ut om fem år?
Lav: Mer realistiskt så gillar jag Volvo. Tycker att dessa nyare som S90, XC40 och XC60 är rätt snygga.
Var absolut tvungen att kommentera detta då jag rent allmänt har svårt att tycka att dagens bilar (eller bilar överlag egentligen) är snygga (dock är det oftare jag tycker en modern bil är snygg än en veteran - finns nästan INGA veteranbilar jag gillar det minsta) - MEN just S90 blev jag till och med sugen på att köpa - det är den enda volvon jag tycker är snygg - så länge jag inte tittar på den bakifrån. Jag tycker att den bakifrån ser ut som en katastrof. Som om designern nös över hela pappret (första utdraget/utdragen av en bils design ritas väl fortfarande grovt på papper?) och samtidigt spillde ut kaffe över det, torkade av det med ärmen och hoppades att ingen skulle märka - vilket ingen gjorde heller - och så blev det slutresultatet (som bara påverkar hur hemsk bilen ser ut bakifrån hah). Eller nåt.

Jag är allmänt ganska ointresserad av bilar, bilmärken och motorer. Det jag är intresserad av och kan - kanske lite mer än medelmänniskan - är sådant som kretsar runt den bil jag har. Dock kan jag inte nödvändigtvis mer om det än andra som har samma bil.


Hjärta
Jag är sedan några år ägare till en SAAB 9-5 Aero Kombi. Är mycket nöjd med bilen trots att den drar lite mycket soppa.

Drömbil: Cadillac Eldorado - slutet av 1950-talet eller 1970 (1970 hade Eldoradon världens största serietillverkade motor - en 8 liters (500 cubic inch) V8.
Dodge Challanger, Dodge Charger eller Plymouth Superbird av 1970 års modell. Helst en fabriksbyggd HEMI.
Men även en gammal Volvo PV, SAAB 92/93 eller VW Bagge skulle vara kul.
Någon ny bil är jag inte intresserad av. Det är för mycket elektronik i bilarna idag och mycket elektronik ger garanterat strul i framtiden.

Fulaste bil? Bilden nedan visar en bil som jag personligen klassar som "ful". Tror ingen kan gissa bilmärket - ELLER?

gissa-bilen.jpg