Forumet - diskussionskurs för ungdomar.se

diskussionskurs för ungdomar.se

2898 1 69

vad tycker ni om denna ide? visst har det ett visst underhållningsvärde att följa diskussioner där båda parter lägger ord ivarandras munnar osv och angriper person istället för sak, men hur konstruktivt är det?

ser ni också detta som problem eller är ni mer mjeh whatever i frågan?

Spana också in:

Visst finns det en stor andel oseriösa trådar på UM.  Det beror på en jargong som varit ganska länge att folk inte orkar skriva långa och sakliga inlägg med källhänvisningar och dylikt. Man ser UM som ett tillhåll när man har tråkigt och vill ha lite underhållning en stund. Detta resulterar i att man får det svårt att  uttrycka seriösa diskussioner på högre nivåer.

På UM har vi en förkärlek för...

  • Listrådar
  • Forumlekar
  • "Hej hur mår ni?" -trådar

Det finns dock några undantag där folk ger sig in i debatten och diskutera. Ett sådant ämnen jag kan komma på på rak arm är genusfrågor.


elverpigen: vad tycker ni om denna ide? visst har det ett visst underhållningsvärde att följa diskussioner där båda parter lägger ord ivarandras munnar osv och angriper person istället för sak, men hur konstruktivt är det?

ser ni också detta som problem eller är ni mer mjeh whatever i frågan?

Ja gärna. Vilka skulle hålla i den kursen och hur skulle den gå till? 

elverpigen: vem som, som är "kvalificerad" dvs besitter de kunskaper som krävs förattlära ut klokt debatterande. du är ju duktig! mest genomförbart är väl en artikelserie.
Jag borde tacka. Du smickrar mig. Jag konstaterar tacksamt faktum att jag valts till årets debattör två gånger, men nog har jag brustit i umgänget med en viss användare fler än två gånger i just debattsammanhang. Jag upplever mig vara på en lägstanivå som bara debatterar så länge jag själv får ut något av ämnet och överger argumentationen vare sgi den är klar eller inte så snart jag är nöjd med vad jag själv fått ut och inte tror att jag kan få någon mer stimulans av debatten. Men jag skriver gärna i en eventuell tråd som du designar i ämnet!