Forumet - Disney prinsessor

Disney prinsessor

10635 1 59
En sak jag tänkt på ett tag. Varför är alla disney prinsessor och sago prinsessor så smala? Ska inte prinsessorna vara en förebild för alla barn? Alla disney prinsessor är ju så helt perfekta och smala. Finns inte en enda mullig disney prinsessa så vitt jag vet. Började tänka på det när min lilla kusin Amelia sa såg på Törnrosa och sa: "Jessica, varför är törnrosa smal och inte jag?" Då blev jag paff och svarade: "men lilla vän du är perfekt som du är och du ska inte jämnföra dig med dem såkallade (perfekta) prinsessorna". Hon svarade inte på det utan började snacka bantning med hennes mamma. Amelia är 8 år. 

Spana också in:


materialarn: Jag tycker de är ganska kul att de alltid är snack om täckande prinsessor (tjejer överlag) och att dom är för perfekta och att de inte är va för dom små flickorna. Men alla pojkar som växer upp och kollar på tex Tarzan eller He-Man bryr sig ingen om.  
Kanske för att vissa tjejer är mer fixerade ang utseendet, men som yeti sa. Varför klagar inte killar?

Diamond: Det är just det jag menar! Barn blir ju uppmuntrade att bli smalare tack vare dem. Barn borde då veta att alla kan bli älskade, både tjocka och smala.
tyvärr ja.  idealen var väll inte bättre när filmerna gjordes, även om det är värre nu. Klart det borde vara så, men verkligheten uttrycker nåt helt annat, även fast det är helt fel. :(

Draug:
tyvärr ja.  idealen var väll inte bättre när filmerna gjordes, även om det är värre nu. Klart det borde vara så, men verkligheten uttrycker nåt helt annat, även fast det är helt fel. :(
Tycker man borde göra en disney film med nån mullig tjej. Men som blev älksad för hennes utstrålande personlighet! Minns när jag var mindre, jag jämnförde mig alltid med snövit.

Diamond: Tycker man borde göra en disney film med nån mullig tjej. Men som blev älksad för hennes utstrålande personlighet! Minns när jag var mindre, jag jämnförde mig alltid med snövit
Låter faktiskt som en fin idé. Etniciteterna på prinsessorna har man lyckats variera en hel del hittills, men kroppsform vore kanske bra att ha som nästa förnyelse.

Diamond: Men som blev älksad för hennes utstrålande personlighet!
Finns ju många killar som föredrar mulliga tjejer egentligen. I "mullig vs smal"-omröstningar där killar få rösta brukar det bli rätt jämt. Så om en Disneyfilm med en mullig prinsessa skulle göras så vore det bäst om mulligheten inte anmärktes på, att prinsessan inte sågs som mindre fysiskt attraktiv än de andra.