Forumet - Distansförhållanden! Good or bad?

Distansförhållanden! Good or bad?

3427 0 30
Tjena smulan, står du här o äter kex?;)

Japp, vissa anser att har man ett förhållande med någon på distans är man på gränsen till desperat efter kärleken..
Medan andra säger att det är extremt sött, man har tillit för varann! Vad tycker du själv?

Själv vet jag inte vad jag tycker, måste vara ensamt..

Spana också in:

Tror det kan vara fint förutsatt att båda verkligen engagerar sig och kan turas om att åka fram å tillbaka. Har inget emot att resa runt lite grann om jag har något trevligt som väntar på mig när jag kommer fram. Blir väl dessutom "så mycket mer" när man väl träffas osv, tror att det väger upp för den tid man spenderar på varsitt håll.

Ibland kan det nog vara rätt skönt också om man slipper den där pressen att ses bara för att möjligheten finns.
Jag och min karl har haft distansförhållande ganska mycket under vår tid tillsammans. Jag väntade på honom i åtta-nio månader i början, och nu väntar han på mig hela våren. Det är trist som fan att man måste vara ifrån varandra, emellanåt blir saknaden olidlig och man känner sån jäkla frustration att man nästan vill döda någon.

Men det är så JÄVLA värt det. Varje minut är värd väntan om man har ett riktigt starkt, bra förhållande. Det är ju det som är grejen. Om båda två tror på förhållandet och känner sig helt trygga i det så står man ut no matter what. Och så kommer man ur det tusen gånger mer förälskade än man var innan, för saknaden får en att inse hur mycket man verkligen betyder för varandra.

Även om distansen kan vara bland det värsta jag gått igenom, så är belöningen värd allt. Så jag säger: go for it! Jag har aldrig varit så lycklig som när jag kysser min karl efter en månads längtan (vilket jag ska göra imooorn ååååh wiiii!!!!!!) [love]

Edit: en annan väldigt positiv sak med distansförhållanden är att man kommer nära varandra på ett helt annat sätt. Jag är faktiskt otroligt glad att jag har och kommer att ha gått igenom detta för man får ett mer "psykologiskt djup" i relationen och kommer närmare varandra på det sättet än när man har varandra fysiskt nära. Och när allt är över känns det som man klarar vad som helst tillsammans, för båda har lidit så otroligt mycket pga distansen och blivit sjukt starka av det tillsammans.
ceka92:

varför?


var inte helt allvarlig när jag skrev det men det är lite sant ändå.

gillar att vara själv ibland (ofta) och ibland har jag svårt att få saker gjorda när jag är med någon. var ihop med en tjej som inte fattade det oavsett hur ofta jag förklarade. var 1 helvete.
dvärgkastarn:

gillar att vara själv ibland (ofta) och ibland har jag svårt att få saker gjorda när jag är med någon. var ihop med en tjej som inte fattade det oavsett hur ofta jag förklarade. var 1 helvete.


+1

Jätteviktigt med sånt tycker jag. Att man inte förlorar sig själva i varandra utan kan ha separata liv och intressen utanför förhållandet. Det underlättar vid distansförhållanden, då är det som man "vänjer sig" vid att ha egna liv till skillnad från annars där man kan vänjas vid raka motsatsen.
hatar det

tycker det är URKASST att inleda ett distansförhållande. däremot att en period bo långt ifrån någon man byggt upp ett förhållande till på hemmaplan skulle säkert funka, även fast det vore jobbigt. För mig funkar inte distansförhållande. Däremot inte sagt att jag ser ner på folk som har förhållande på distans, tycker det är skitcoolt att ainos och hennes snubbe pallat, iom att dom varit i olika länder till och med, men för egen del tycker jag nästan att det är jobbigt att lägga 90-120 min på resa enkel väg, och då är det bara 6 mil och jag kan åka gratis på mitt skolbusskort [crazy]
Jag tycker att det är okej/fungerar, så länge det går att planera något om framtiden. Hade distans med Tobbish i lite mer än ett år, det var ju inte problemfritt men fungerade bättre än väntat.

Fast ok, har i princip aldrig haft en relation som inte börjat som distans. Så vet inte hur det känns att vara nykär och ha icke-distans [sad]

Förstår dock inte:
applepie01:

vissa anser att har man ett förhållande med någon på distans är man på gränsen till desperat efter kärleken