Forumet - Ditt bästa skolminne?

Ditt bästa skolminne?

2664 3 21
Nu när skolan drar igång igen och det kanske känns lite tungt kan det vara skönt att tänka tillbaka på alla de fina stunderna man faktiskt haft i skolan. 

Mitt finaste skolminne är när vi drog till Italien med klassen i 6:an och bodde i italienska familjer. Det var spännande, lärorikt och jag fick massa nya kompisar. 

Vad har du för härliga skolminnen? 
Skolavslutningarna brukade vara härliga! Mycket glad

Nä, men skämt å sido. Mitt bästa minne är nog när vi arrangerade en stor biltvättsdag för att samla in pengar till klasskassan i mellanstadiet (och senare även på högstadiet). Inte nog med att vi fick in flera tusen så lärde vi oss dessutom att planera, marknadsföra och genomföra det hela. Och att samarbeta, hantera kunder, jobba hårt och fira framgång tillsammans. Stärkte klasskänslan och sammanhållningen enormt mycket!

Spana också in:

Strax efter att jag börjat högstadiet, där var idrottssalens omklädningsrum planerade så att duschrummet låg mellan damer-och herrar-nas och delades av båda grupper, skilda endast av en plastvägg med rejäl tilltagna springor i över och underkant, efter varje gymnastiklektion låg givetvis alla på golvet och kollade hur resten av klassen såg ut nakna, skulle vilja påstå att det stärkte klassens sammanhållning på sitt eget vis.
Hm, svår fråga.

Juste, detta kanske inte är det bästa men det är en roligt, hahaha
I 7an ((ska börja gymnasiet nu på torsdag)) så hade vi en mattelektion och den där läraren hade väldigt kort stubin om man ska säga så, han blev irriterad på mina lilla ljud och slängde ut elever från lektionen om dom typ glömde räcka upp handen för att fråga om ett sudd.

Men iaf, så var det några killar som pratade. Det var den sista mattelektionen innan jullovet så dom flesta var väldigt okoncentrerade, han bad oss att vara tyst men några fortsatte prata, så han smällde händerna i bordet, bröt en penna i mitten och slängde den på golvet och skrek något liknande:
" är ni helt dumma i huvudet!?  INGEN av er kommer bli något i framtiden, jag lämnar nu denna lektionen och INGEN lärare och då menar jag INGEN kommer vilja studera för en klass som eran, HEJDÅ "

Han gick ut och smällde igen dörren...sen dess har jag aldrig sett han igen. Men har dock hört lite rykten om att han jobbar på den skolan dom jag ska börja på (( som dom flesta från den klassen ska börja på faktiskt ))

Mitt bästa högstadieminne var precis i början när vi åkte på samarbetsläger till skärgården. Minns inte så mycket men vi lekte mycket lekar, badade bastu och hade manetkrig. Det sistnämnda var precis så äckligt som det låter.

Gymnasiet var kul mest hela tiden, jag trivdes bäst på historielektionerna för min lärare var verkligen fantastisk och inspirerande och väldigt humoristisk. Han gillade att testa oss och utmana våra fördomar. Någon lektion när vi hade pratat om Hitlers uppväxt tog han fram ett gammalt babyfoto, i sammanhanget var det uppenbart för oss att det var Hitler som baby på bilden - och han bad oss beskriva ungen. Alla bara "han ser ond ut!" och "ja, man ser verkligen vad han kommer växa upp att bli" innan han avbröt oss och förklarade att det var han själv på bilden. 

Äh. Finns så mycket. Kommer mest ihåg skämten som lever kvar än idag. Hjärta
Minns allt om skolorna jag gick på. Precis hur det såg ut, alla elever och lärare, rumsnummer, vilka verktyg det fanns i slöjden, dom tre olika borden. 6 plats rektangulära borden. 5 plats runda borden. 4 plats fyrkantiga borden. Minns dom röda brickorna, soppbrödet, Sport-knäckebröd, skåpfärgerna... ja, alltså allting ungefär, till och med priserna i kiosken i skolan Rodnar.

Så trivsamt att gå i grundskolorna och småskolorna på något vis. Saknar.

Tyvärr så har jag inget stort speciellt minne direkt :(

time: Någon lektion när vi hade pratat om Hitlers uppväxt tog han fram ett gammalt babyfoto, i sammanhanget var det uppenbart för oss att det var Hitler som baby på bilden - och han bad oss beskriva ungen. Alla bara "han ser ond ut!" och "ja, man ser verkligen vad han kommer växa upp att bli" innan han avbröt oss och förklarade att det var han själv på bilden.
Åh jävlar vad bra på alla möjliga sätt. Hjärta
Hm... Mellan jag retade,var deppig, blev utfryst och mobbad Förvirrad

Jag gjorde en gång en gång en karikatyr av mig i livlig storlek, stack iväg och när jag kom tillbaka stod en klasskompis och undrade varför jag inte svarade Mycket glad

Sedan ett till bra skolminne hände igår. När jag gick mot gymnasiet kände jag bara "yes, jag har fan klarat det! Jag har kommit så långt" eller klarat och klarat. Har ca. 85 år kvar att leva :/